Саме під час заправки не локомотива, а мікроавтобуса викрили працівника підприємства із експлуатації рухомого складу залізниці поліцейські та оперативники.

Близько 17:30 до Здолбунівського депо заправити авто приїхав 58-річний водій «Renault Trafic». Замість пасажирських сидінь у транспортному засобі було встановлено дві ємності по одній тонні кожна. Для виконання «замовлення» у працівника залізниці, який сьогодні відповідав за заправку локомотивів та інших працівників депо, які були на зміні, також заздалегідь була облаштована система «постачання»: подовжений шланг, який пролягав через спеціальний отвір у бетонному паркані.

Зловмисники встигли заправити майже дві тонни пального, коли їх викрили на місці злочину правоохоронці.

«За фактом привласнення чи розтрати чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинене за попередньою змовою групою осіб, слідчим Здолбунівського відділення поліції розпочато досудове розслідування за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України, — повідомив т.в.о. начальника Здолбунівського відділення поліції Олександр Годун. — Вирішується питання про затримання зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Дизпаливо та транспортний засіб вилучені».

Слідчі дії тривають. Правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до злочину.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Читайте також: агента російського ФСБ, викритого контррозвідкою СБУ, позбавили волі на 12 років