Про пожежу, виявлене тіло чоловіка в канаві та авто із увімкненими габаритами неподалік залізничної станції Немовичі у Сарненському районі до поліції повідомив працівник лісництва вчора, другого квітня, близько 22:30.

Слідчо-оперативна група, яка негайно виїхала на місце події, встановила, що невідома особа нанесла декілька ударів гострим предметом в область шиї та грудей 26-річному жителю села Немовичі, а потім підпалила його. Загиблий працював таксистом. Його автомобіль «ВАЗ 21099» знаходився на узбіччі.

«Уcю ніч оперативники Сарненського відділу поліції проводили невідкладні слідчі дії та розшукові заходи для встановлення особи, причетної до скоєного злочину, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Сергій Волков. — Зловмисником виявився 17-річний житель села Вирка, якого поліцейські близько п’ятої ранку виявили у лісопосадці поблизу села Малушка Березнівського району. У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України його затримали. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні умисного вбивства за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України».

Попередньо поліцейські з’ясували, що із корисливих мотивів хлопець близько 22-ї години викликав таксі до станції Немовичі. У подальшому він завдав водієві понад двадцять ударів гострим предметом в область шиї та грудної клітки, після чого заволодів орієнтовно 400 гривнями. Потому підпалив чоловіка та втік із місця злочину.

Читайте також: пасажирка у лікарні: стали відомі деталі ДТП у Рівному

Слідчі дії тривають. У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини події.

Хлопець раніше у поле зору правоохоронців не потрапляв, навчається в одному із профтехучилищ, проживає із опікуном, його мама має інвалідність. У скоєному зізнається, однак санкція інкримінованої йому статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.