фото ілюстративне
Рівненською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 56-річному жителю міста Рівне за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та невиконання рішення суду.

За версією слідства, вказана особа,незважаючи на припинення терміну дії договору оренди земельної ділянки, яка попередньо була у користуванні ПАТ «Рівне нський радіотехнічний завод» по вул. Данила Галицького в м. Рівне , починаючи з березня 2016 року, діючиу власних інтересах, умисно,самовільно зайняла частину земельної ділянкикомунальної власності площею 1,5 га, шляхом облаштування на ній вольєрів для собак та їх утримання в значній кількості на прилеглій території.

Незаконними діями особи завдано шкоду власнику земельної ділянки – Рівне нській міській раді на загальну суму понад 126 тис. гривень.

Читайте також: на Рівне нщині фіксують менше крадіжок і насильства, але більше скарг на порушення карантину

Крім того, вказаний громадянин, діючи умисно, не вжив передбачених законом заходів до виконання рішення Рівне нського міського суду від 20.10.2016 у справі за позовом Рівне нської міської ради, яке набрало законної сили 18.01.2018, щодо звільнення зазначеної земельної ділянки, шляхом знесення розподільника собак, а продовжував її використання у своїх власних інтересах.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.