Відомо, що наприкінці минулого тижня перші випадки захворювання на COVID-19 зафіксовані у жителів села Тинне, що у Сарненському районі.

Відтоді в Сарненському районі та населеному пункті посилено карантинні заходи. Доставка продуктів та ліків відбувається в штатному режимі, без затримок. На блок-посту дезінфікують спецтранспорт, який в‘їжджає та виїжджає з села. 

Як працює місцева амбулаторія, розповів завідувач закладу Анатолій Речун. Медперсонал чергує позмінно, по 10 працівників. Усього у штаті є 29 лікарів і персоналу.

«При відвідуванні амбулаторії пацієнти обов’язково мають бути у захисній масці та рукавичках. Якщо ж такого людина не має, ми видаємо. Наразі ми забезпечені захисними халатами, масками, рукавичками та окулярами. Разом з тим, є потреба у респіраторах. А у разі поширення вірусу буде додаткова потреба у захисних костюмах, масках і дезінфікуючих засобах», - зазначає Анатолій Речун.

Ось у таких костюмах, як на фото, сімейні лікарі виїжджають до людей, які були у контакті із хворими на COVID-19. Для цього працює мобільна бригада. На сьогодні вже відібрано 17 зразків, експрес-тести показали негативні результати.

Під контролем у медиків стан здоров’я односельців, які нещодавно повернулися з-за кордону.

Лікарі Сарненської ЦРЛ теж працюють у посиленому режимі. Як повідомляє в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник, наразі в медзакладі лікується вісім хворих на COVID-19, одна з яких – в реанімації. Медпрацівники забезпечені засобами захисту. На території лікарні встановлено оглядовий намет. На даний час лікарня може прийняти 130 хворих на коронавірус.

Читайте також: захворіла лікарка: на Рівне нщині підтверджено ще 2 випадки коронавірусу