фото ілюстративне
Щоб нікуди не запізнитися або не проспати важливу подію в житті, вранці після переходу на літній час варто звірити годинники.

 В ніч проти 29 березня Україна перейшла на літній час – стрілки годинника перевели на годину вперед.

Як дізнатися, яка зараз година Сьогодні звірити годинники досить легко. Достатньо прописати відповідний запит в рядку пошукача браузера. Наприклад, вказати: «точний час Україна», «Україна точний час» або «точний час Київ».

Що важливо знати про перехід на літній час

Перехід на літній і зимовий час в Україні регламентується постановою Кабінету міністрів №509 «Про порядок обчислення часу на території України» від 13 травня 1996 року, повідомляє Уніан. Згідно з цією постановою, стрілки годинника на годину вперед щорічно переводяться в ніч проти останньої неділі березня. Щоб ніколи не плутати, куди переводять стрілки годинника, можна запам'ятати просту підказку: ВВ – «весною вперед». Отже, при переході на літній час всім нам доведеться вставати на годину раніше. А тому організму знадобиться якийсь час, щоб до цього звикнути. За підрахунками медиків, на це в середньому може піти тиждень. Щоб зменшити стрес від більш раннього підйому, фахівці рекомендують почати підготовку за кілька днів. Спробуйте кожен день прокидатися хоча б на 10-15 хвилин раніше. Так у вас вийде пом'якшити перехід.

Читайте також: Через карантин отримати субсидію буде простіше