Правоохоронці області склали адмінпротокол на жінку, яка розповсюдила фейк про дезинфікуючий вертоліт.

До Рокитнівсього відділення поліції надійшли матеріали із Управління СБУ в Рівне нській області за фактом поширення неправдивих чуток 42-річною жителькою села Більськ Рокитнівського району Рівне нської області.

З’ясувалося, що жінка в одній із найбільших місцевих груп соціальної мережі розповсюдила неправдиву інформацію про те, що уночі вертоліт буде здійснювати дезінфекцію від коронавірусу, тож усі повинні знаходитись вдома із зачиненими вікнами із 23-ї до 05-ї години.

Працівники УСБУ провели перевірку та встановили, що до правопорушення, яке в умовах карантину може викликати паніку серед населення, причетна 42-річна жителька Рокитнівщини.

Читайте також: житель Рівне нщини хибно викликав спецслужби аби перевірити як вони працюють

Правоохоронцям вона зізналася, що дійсно вказану інформацію розмістила у соціальній мережі, не знаючи, достовірна вона чи ні.

Поліцейські склали на жінку адміністративний протокол за статтею 173-1 КУпАП (поширення неправдивих чуток), а матеріали скерували до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 170 до 255 гривень або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Правоохоронці закликають громадян не поширювати неправдиву інформацію, а використовувати лише офіційні повідомлення органів влади.