фото ілюстративне
Однак 1 липня навчання не завершиться для учнів одинадцятих класів.

Про це повідомила т.в.о міністра освіти та науки Любомира Мандзій. Пише lifepravda.com.ua.

"Навчальний рік для випускників 11 класу закінчиться тоді, коли наші випускники отримають документ про освіту", – розповіла Мандзій.

Що очікувати учням 11 класу:

  • Якщо учні повертаються до шкільних парт в травні, це буде означати, що в травні буде відбуватися пробне ЗНО. А основна сесія ЗНО розпочнеться після 20 чисел червня.
  • Якщо повернуться в червні, то МОН теж зможе організувати пробне ЗНО в межах червня до старту основної сесії.

"Зважаючи на попередньо оголошені дати пробного ЗНО на 4 і на 11 квітня, ми розуміємо, що це пробне ЗНО не відбудеться, і Український центр оцінювання якості освіти готує матеріали для випускників, відео ознайомлення процесу проведення ЗНО", – додала Мандзій.

Закінчення цього навчального року буде залежати від закінчення основної сесії ЗНО. А ЗНО у 2020 році буде проведено, наголосила т.в.о. міністра.

Якщо учні не зможуть повернутися за шкільні парти у червні, то МОН у будь-якому випадку і в липні, і в серпні зможе здійснити і пробне, і основну сесію ЗНО.

За словами Мандзій, якщо ЗНО розпочнуть в середині серпня, то результати будуть в середині вересня.

За таких умов вступна кампанія у виші завершиться у середині жовтня.

"Якщо ми зможемо повернутися до шкільних парт і до школи в червні, то вступна кампанія буде продовжена і точно не буде проведена у липні", - повідомила Мандзій.

Тобто вступ може розпочатися не раніше серпня. 

Читайте також«Ні – знищенню культури!» – перший в Україні онлайн-мітинг