До поліції ще 26 березня, близько шостої ранку повідомили медики «швидкої», що вони констатували смерть 44-річної жительки селища Рокитне.

Відповідно до лікарського свідоцтва, смерть жінки настала внаслідок закритої тупої травми шиї, поєднаної із ушкодженнями хребців та іншими травмами, а також набряку-набухання, компресії стовбуру головного мозку.

Поліцейським 60-річний господар квартири, де мешкала загибла, пояснив, що жінка повернулась додому напідпитку напередодні ввечері. Як запевняє чоловік, конфлікт, під час якого він один раз ліктем вдарив співмешканку в область шиї, виник близько п’ятої ранку. Коли жінці стало зле, кинувся їй надавати допомогу та викликав «швидку». Проте медики лише констатували смерть 44-річної жительки Рокитного.

Однак, судово-медичний експерт зазначає, що смерть жінки настала на початку доби, а не вранці, як стверджує чоловік.

«60-річного жителя Рокитного затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, — повідомила заступник начальника Рокитнівського відділення поліції — начальник слідчого відділення Лілія Богданець. — Йому вже повідомили про підозру у спричиненні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України. Слідчі також підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Поліцейські встановили, що чоловік і раніше притягався до кримінальної відповідальності: вісім років відсидів за смертельне побиття матері, іще два — за завдані легкі тілесні ушкодження.

Як зазначають місцеві жителі, подружжя часто «заглядало до чарки» і напідпитку чоловік неодноразово піднімав руку на співмешканку. Втім, жінка ніколи не зверталась за допомогою до поліції.

60-річному рокитнівчанину загрожує черговий строк – до десяти років за гратами.

 Читайте також: у Рівному сталася смертельна ДТП