Рівненщина не встояла. Коронавірус поширився і в нашій області. За минулу добу він діагностований у 10 людей. Одна жінка померла. Всім хворим наразі надають допомогу у Сарненській центральній районній лікарні. Адже саме з того району інфіковані. Більше того, всі вони мешканці одного села.

Сарненська центральна районна лікарня. Сюди кілька днів тому почали госпіталізовувати людей з пневмоніями. Всім вже зроблений тест на коронавірус. Результати позитивні.

Підозра пішла з того моменту, коли масово почали поступати з пневмоніями люди з одного населеного пункту. Це з позавчорашнього дня, - розповідає головний лікар КНП "Сарненська центральна районна лікарня" Василь Іванюк.

Вік пацієнтів, які нині лікуються від коронавірусу у Сарненській районній лікарні від 44 до 70 років. Жінці, яка померла був 61 рік. Медики зазначають, всім надається кваліфікована допомога.

Стан усіх пацієнтів переважно середнього ступеня важкості, наближений до легкого. Одна пацієнтка, яка поступила вчора знаходиться у реанімаційному відділенні з тенденцією до покращення, у реанімації, тому що на момент поступлення стан був важкий.

Медики зазначають, всі хворі не є родичами. Але є мешканцями одного села. А саме Тинного, що у Сарненському районі. Нині даний населений пункт під посиленим контролем.

Покинути село нині практично не можливо. Нікому з населеного пункту не дозволено виїжджати.

В даному випадку людей з села не випускаємо, транспортні засоби не виїжджають, - говорить старший лейтенант поліції Управління патрульної поліції у Рівне нській області Євген Бірук.

Всі транспортні засоби, які в'їжджають у село - дезінфікують.

Зараз мають пропустити, обробити і пропустити, - говорить водій молоковоза.

Після ретельної дезінфекції, молоковозу дозволили заїхати у Тинне.

Дезинфікуючі засоби, які змішуються з водою і обробляються автівки, - розповідає заступник начальника державної пожежно - рятувальної частини м. Сарни Вадим Кузака.

Також пропускають жителів даного села. Перевіряють документи на блок пості і пропонують самоізолюватись по домівках. Іншим водіям - відмовляють.

Зараз оголошений карантин - в' їзд заборонений.

Дані блок пости є цілодобовими. Правоохоронці разом з надзвичайниками ведуть контроль над пересуванням людей, для того аби унеможливити розповсюдження хвороби далі. Яким чином інфікувались жителі Тинного, вони не знають, кажуть медики.

Не пояснюють, тому що всі заперечують де був контакт, ніхто ніби не повертався нібито з тих місць, де у світі панує ця проблематика.

Зараз медики у селі встановлюються контакти хворих з іншими людьми. Але зробити це не просто. Адже у Тинному більше 5 000 мешканців. Значна частина людей - віруючі. Тут чимало багатодітних родин, де виховується від 3 до 10 дітей. У селі збудована одна з найбільших шкіл області, яка налічує майже 1000 учнів. 

Читайте також: на Рівне нщині десять хворих, одна жінка з яких, померла