РАЕС
Підсумовуючи соціально-економічний розвиток регіонів країни за суспільно-значущими критеріями, у 2019 році Рівненська область здобула третє місце у рейтингу за динамікою промисловості – зростання на 6,9%. Саме такий розвиток підтвердили дані Державної служби статистики України та її територіальних органів. Найбільший внесок в це досягнення внесла Рівненська АЕС, яка минулого року наростила виробництво електроенергії на 8,9%.

 У 2019 році електростанцією було вироблено 19,1 млрд кВт год електроенергії, що на 1 млрд 568 млн кВт год більше ніж у 2018 році. Це склало 23% від атомної генерації або ж 12,4% від загального виробництва електроенергії в країні. Варто також відзначити, що частка українських АЕС в загальному виробництві електроенергії в країні у 2019 році склала 54,1%, що на 1% більше за рік попередній. Зокрема минулоріч рівненськими атомниками було перетнуто 500-мільярдний рубіж у виробництві електроенергії з початку експлуатації РАЕС.

Також за підсумками 2019 року Рівне нська область увійшла в двійку регіонів із найнижчою заборгованістю по зарплаті на одного працівника і в шістку кращих за динамікою реальної зарплати – зростання на 11,1%. 

Читайте також: Кошти на підтримку медичних закладів Рівне нщини виділить уряд