Фото ілюстративне
На КПП навколо міста чергують поліцейські й волонтери.

Карантинні обмеження у 30-кілометровій зоні Рівне нської АЕС.

На усіх в’їздах, які ведуть у місто Вараш і до РАЕС, з’явилися контрольно-пропускні пункти. Там чергують волонтери з Муніципальної варти Вараша та поліцейські. На деяких КПП – лише «муніципали», бо правоохоронців не вистачає, а Нацгвардія задіяна в патрулюванні. В усіх перевіряють документи, іногородніх додатково опитують з якого регіону їдуть і з якою метою.

– Хлопці працюють у цілодобовому режимі чергування, – розповідає секретар Вараської міської ради Олександр Мензул. – Заборони на в’їзд у місто поки не стоїть, але всіх – і місцевих, і іногородніх – інформують про режимні карантинні заходи і за потреби відправляють до медиків. Буквально учора виявили в авто дівчинку з характерними ознаками високої температури і простуди – автомобіль з хворою одразу направили в лікарню.

За словами Мензула, таких випадків – уже десятки, усі хворі перебувають зараз під наглядом сімейних лікарів, а кількох працівників станції відправили на самоізоляцію.

- Здебільшого гості нашого міста з розумінням ставляться до таких обмежень. Волонтери з муніципальної варти проходять щоденний інструктаж у поліції і мають всі відповідні повноваження для роботи на КПП, але при цьому працюють на безоплатній основі. Якщо трапляються неадекватні пасажири чи водії, тоді вже викликають поліцію, - каже посадовець.

 

 

Читайте також: Рівне нщина: коронавірусу немає, але блок-пости будуть