Швидких тестів для виявлення коронавірусу немає не лише в продажі, а й і у швидкої допомоги. Тому працівники останньої просять людей не телефонувати їм даремно, з надією встановити діагноз. У бригад екстреної швидкої допомоги викликів нині побільшало бо люди налякані. Працівники швидких заспокоюють і пояснюють алгоритм дій, якщо ви захворіли.

Захворіли - телефонуйте до сімейного лікаря. Дотримання алгоритму дій, пришвидшить час отримання необхідного лікування.

У працівників швидкої - гаряча пора. Викликів вистачає. У час поширення коронавірусу, диспетчери швидкої мають певний перелік дій. Дозвонювачів просять відповісти на питання.

А ще ваші відповіді на питання щодо коронавірусу, допоможуть працівникам швидкої допомоги зрозуміти чи вдягати захисний костюм, коли їдуть до хворого. Костюми одноразові. Викидають навіть після хибного виклику.

Дивіться також: у лікарні Рівного перебуває пацієнтка з підозрою на коронавірус

Додають, поки засобів захисту вистачає. Але від будь якої допомоги не відмовляться. Адже працівники швидкої допомоги змінюють захисні маски по кілька разів на день.

Медики просять громадян бути розсудливими і не панікувати. Вкотре зазначають, лікарі швидкої допомоги не розписують лікування і не надають довгострокових порад.