У медичні заклади Рівненщини почали надходити швидкі тести для виявлення коронавірусу. Загалом область отримала їх 5 000. Частину з них сьогодні передали Рівненській центральній міській лікарні. Цей заклад, а також Сарненська районна, визначені госпітальними базами в області у боротьбі з COVID-19.

Тисячу експрес - тестів, захисні костюми для медиків та маски - сьогодні передали Рівне нській центральній міській лікарні. Нагадаємо, напередодні партія надійшла з Китаю.

Рівне нські медики оглядають отримане. Зокрема захисні костюми та швидкі тести. Кажуть, з останніми ще не працювали. Ознайомляться у процесі. Але відзначають, завдяки експрес та ПЛР - тестам, які знаходяться у лабораторному центрі, встановити коронавірус у людини зможуть за добу, максимум дві.

Дивіться також: у лікарні Рівного перебуває пацієнтка з підозрою на коронавірус

Даних тестів у продажі не буде. Та й визначити коронавірус у здорової людини не можливо, кажуть медики. Тести матимуть лише медичні заклади області.

Також 1800 ПЛР-тестів отримав Рівне нський обласний лабораторний центр. Чиновники зазначають, це лише перша поставка. Наступні очікують вже через тиждень.