Фото ілюстративне
Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області рекомендує дотримуватися алгоритму відвідування аптечних закладів в умовах карантину.

 1. Для пошуку наявності препаратів скористатися сервісом онлайн замовлення лікарських засобів та медичних виробів або телефоном «Аптечної довідки».

Після резервування лікарських засобів відвідати конкретний аптечний заклад для придбання замовленої продукції.

2. У разі відсутності необхідного препарату, відвідати найближчий до місця проживання або роботи аптечний заклад, придбати необхідну продукцію.

Також, у разі відсутності лікарських засобів, аптекар зобов'язаний запропонувати аналог цієї продукції, яка містить таку ж діючу речовину або склад, форму випуску, дозування тощо.

3. Під час відвідування аптечного закладу важливо дотримуватися рекомендацій, що розміщені перед входом до нього про наявність маски, дотримання відстані і т. д.

4. Якщо ж відсутні аналоги, записати телефон конкретного аптечного закладу (повинен бути розміщений в «Куточку покупця», або ж запитати номер телефону аптеки у завідувача аптеки), та в телефонному режимі періодично отримувати інформацію про надходження необхідного препарату чи медичного виробу до аптеки.

5. Не слід закуповувати у надлишковій кількості лікарські засоби, які після закінчення епідемії будуть лежати без потреби вдома до закінчення терміну їх придатності.

Будьте здорові! Не хворійте! Бережіть себе!

Читайте також: Інфікованих короновірусом в Україні може бути в рази більше - науковець