фото ілюстративне
Медична спільнота України схвально оцінила пропозицію Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця запровадити погодинну оплату медикам та іншим працівникам, які безпосередньо займаються лікуванням українців від коронавірусної інфекції.

Листи зі словами підтримки почали надходити в Міністерство з усієї України. Наразі таких звернень уже кілька десятків, повідомляє МОЗ.

“Вважаємо, що Ваша ініціатива щодо запровадження погодинної оплати для медичних та інших працівників, які безпосередньо займаються лікуванням українців від коронавірусної інфекції, - це важливий крок. Це крок, який показує, що лікарі справді стали важливими не лише на словах, але й на ділі. Це крок, який хоч якось компенсує самовідданий підхід наших медиків, які щодня ризикують своїм життям, рятуючи хворих на COVID-19. Цей крок - символ віри та надії на таку довгоочікувану реформу системи охорони здоров'я, де кожен медичний працівник почуватиметься гідним”, - говориться в одному з листів.

Серед іншого, медична спільнота України підтримала кроки Іллі Ємця у боротьбі з коронавірусом, відновленні престижу лікарської професії та підтримці українських медиків. “Дякуємо, що підтримуєте лікарів і розпочали рух “Захистимо лікаря - врятуємо українців… Знайте, ми також підтримуємо Вас і цінуємо Ваші ініціативи!”, - написано в листі.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні 23 березня Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця і ухвалив постанову, якою запроваджується погодинна оплата медикам та іншим працівникам, які безпосередньо займаються лікуванням українців від COVID-19. 

Читайте також: Рівне нщина COVID-19: важливе станом на 24 березня