Не лише онлайн-навчання, а й екскурсії онлайн. Аби побачити красу музеїв світу не потрібно виходити з дому. Ми зібрали 10 найкращих музеїв, щоб ви могли насолодитися культурною спадщиною людства онлайн.

Почнемо з Франції.

1. ЛУВР, ПАРИЖ

Один з найбільших музеїв світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі Парижа. Музей було відкрито 1793 року під назвою Центрального музею мистецтв Республіки.

Лувр демонструє 35 000 експонатів, від найдавніших часів до XIX століття на виставковій площі 72 735 м².

На сайті музею пропонують онлайн-прогулянку по деяким галереям палацу-музею.

2. ВЕРСАЛЬСЬКИЙ ПАЛАЦ, ВЕРСАЛЬ

Колишня резиденція французьких королів. Побудований в стилі класицизму у 1661-1710 рр. на місці замку Людовика ХІІІ Новий замок разом з величезними Версальськими садами, Великим та Малим Тріанонами, Селом королеви складають єдиний палацово-парковий комплекс.


Наступними пропонуємо переглянути два найвідоміші музеї Італії.

3. ГАЛЕРЕЯ УФФІЦІ, ФЛОРЕНЦІЯ

Картина Боттічеллі «Народження Венери» і не тільки у віртуальному прогулянці по одному з найстаріших музеїв Європи.

4. СИКСТИНСЬКА КАПЕЛА, ВАТИКАН

Пам'ятник епохи Відродження з фресками Мікеланджело, Боттічеллі, Перуджіно. В онлайн-просторі їх можна розглянути детально, не штовхаючись з іншими туристами.

Один з навідоміших музеїв світу, присвячений легендарному живописцю - у Нідерландах.

5. МУЗЕЙ ВАН ГОГА, АМСТЕРДАМ

Повне уявлення про творчість одного з найбільш маргінальних і популярних донині геніїв живопису, а також роботах його сучасників.

Далі пропонуємо подорож до Австрії.

6. МУЗЕЙ ІСТОРІЇ МИСТЕЦТВ, ВІДЕНЬ

Будівля в стилі італійського Ренесансу зберігає полотна Рафаеля, Брейгеля, Караваджо, Рубенса та інших геніальних художників.

Найвідоміша туристична пам'ятка Греції.

7. МУЗЕЙ АКРОПОЛЯ, АФІНИ

Археологічний музей, в якому зберігається більше 3000 знаменитих артефактів Афінського Акрополя, найзначнішого святилища древнього міста.


Найвідоміший музей США.

8. МЕТРОПОЛІТЕН-МУЗЕЙ, НЬЮ-ЙОРК

Один з найбільших музеїв світу пропонує поглянути онлайн на понад 200 000 експонатів, серед яких картини Ван Гога, Джексона Поллока і Пабло Пікассо.


Іспанія.

9. ТЕАТР-МУЗЕЙ ДАЛІ, ФІГЕРАС

Шанс познайомитися з найбільшою і різноманітною колекцією робіт знаменитого художника-сюрреаліста.

І останній музей у нашій підбірці - український. Можливо, він не один з найбільш відомих у світі, проте наш, рідний і у ньому також можна побувати онлайн. 

10. МУЗЕЙ ТЕАТРУ, МУЗИКИ ТА КІНО

Музей був заснований у 1923 році художньою спілкою «Березіль», яку очолює видатний діяч українського театру Лесь Курбас. Спочатку це був невеликий театральний музей. Спеціальна музейна комісія, що складалася з відомих акторів та театральних діячів того часу, покладалася на обов'язок створити та облаштувати музей.


Читайте також: Рівне нська філармонія започаткувала "культурний карантин"