Одноразові сертифіковані маски з’являться в аптеках з позначкою D.S. («Доступні ліки»), які розташовані у великих супермаркетах Рівного, Острога і Костополя.

Про це йшлося під час засідання Цілодобового оперативного штабу при Рівне нській ОДА під головуванням голова облдержадміністрації Віталія Коваля.

Крім того, надійдуть багатошарові марлеві маски. Мережа аптек «Рівне фармація» очікує їх у кількості 9000, «Віса» - 2500 – щодня. Із понеділка захисними респіраторними масками будуть забезпечені і аптеки «Рівне ліки». Загалом, вартість маски залежить від закупівельної ціни і може бути різною.

Також, аби справитися з ажіотажем на дезинфекційні засоби, аптечна мережа «Рівне фармація» налагодила виробництво спиртовмісних антисептиків - 90 мл у флаконі за ціною 43 грн.

Виготовлення таких засобів відбувається щоденно. Їх роздають по всіх мережах в області. Також дезинфікуючі засоби заводського виробництва очікують з понеділка в аптечні заклади області.

Крім того, за словами Сергія Лебедя, підприємство «Укрспирт» розконсервувало свої чотири заводи для збільшення виробництва спирту у зв’язку з попитом на виготовлення деззасобів. Тому в цьому напрямку ситуація також буде стабілізована на аптечному ринку міста і області.

- Сподіваюся, такі заходи частково вирішать ситуацію і знімуть напругу в суспільстві. Разом з тим, цілодобовий оперативний штаб при Рівне нській ОДА щоденно моніторить ситуацію наявності всіх необхідних засобів захисту. Ми на постійному зв'язку з медиками, представниками Держспоживслужби, ДСНС, поліції та районів. Нагадую і про цілодобову гарячу лінію при РОДА - 0 800 500 078, - підсумував голова ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, 16 березня на Рівне нщину надійшли 260 тисяч медичних масок з держрезерву! Їх розподілили серед 105 державних і комунальних медзакладів області. В першу чергу, по госпітальних базах, а також по інших медзакладах з урахуванням кількості проживаючого населення та епідеміологічної ситуації.

Читайте також: У Млинові вирішили проблему з нестачею масок... пошиттям їх