Нагадаємо, від учора припинені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів між містами, районами та іншими областями. Залишили тільки громадський транспорт в обласному центрі. Однак і він з обмеженнями. 10 пасажирів - в маршрутку, 20 - в тролейбус. Щоб дістатися на роботу лікарі та медсестри йдуть пішки, або ж якщо пощастить - підвезуть рідні. Через це у Рівному небайдужі рівняни започаткували флешмоб Допоможи Медику. Водії підвозять лікарів до роботи, або ж з роботи додому.

Півгодини або ж година. Стільки доводиться чекати рівнянам на громадський транспорт у Рівному під час карантину. Оскільки в салоні маршрутки одночасно можуть перебувати максимум 10 пасажирів, в тролейбусах 20. Ті, хто не можуть запізнитися на роботу, бо ж відповідають за наше здоров'я - працівники медичної галузі змушені йти пішки годину, або ж ще більше.

Я ішла на роботу. Маршрутка не зупинилася. І тато мого пацієнта запропонував підвезти мене на роботу, - розповідає лікар-педіатр ЦПМСД "Ювілейний" Валентина Письменна.

Саме тоді, в Олександра Третяка, який підвозив лікарку до роботи, виникла ідея запровадити флешмоб "Допоможи медику".

Основна суть нашого флешмобу допомогти нашим медикам вчасно бути на робочому місці і перші стоять на захисті нашого здоров'я, а в умовах транспортного колапсу, який трапився у нашому місті у зв'язку із карантином та заходами по обмеженню руху транспорту, власне започаткувалася ця ініціатива.

Разом з товаришем створили Телеграм канал "Допоможи лікарю Рівне ". Там кожен небайдужий водій зазначає, в якому напрямку курсує і куди може підвезти. Або ж пишуть самі медики.

Багато людей живе і поза містом, і на другому кінці міста. І це не тільки лікарі, це й медсестри, це лаборанти і санітарки, які забезпечують роботу.

Нині у телеграм каналі майже тисяча учасників. Водії активно долучаються до хорошої справи, а медики в свою чергу дякують.

Ініціатива дуже хороша. Дуже прекрасна. Медики наші буквально вчора говорили, про цю проблему обговарювали, - каже головний лікар Здолбунівської районної лікарні Володимир Лепеха.

Самі ж водії теж дбають про безпеку, як і свою, так і пасажирів.

Користуємось антисептиком, витираємо ручки, а також для хорошого настрою у нас є хороші, смачні цукерочки.

До соціальної ініціативи можуть долучитися всі небайдужі власники транспортних засобів. Оскільки - допомога, тим паче медикам в період карантину - це надважливо. Адже саме вони рятують наші життя в критичних умовах.

Читайте також: в Україні за порушення правил карантину оштрафували 32 людини