В Україні карантин, а у Здолбунові свої правила? Попри те, що з 18 березня всі торгові заклади і ринки мають бути закриті, поблизу Рівного - у Здолбунові люди продовжують торгувати. Поки що кажуть, на карантин не йдуть. Бо важлива причина - яка?

В Україні карантин. Торгівля на ринках заборонена. От тільки в Здолбунові не так. Продавці продовжують торгувати. Одні фруктами та овочами, інші - рибою. Про карантин в Україні продавці чули і навіть рукавички та маски одягнули. От тільки продовжують працювати, бо ж важлива причина...

Допродуєм, бачиш. Допродуєм. А вже з понеділка вже закриті.

Нарікають - покупців мало.

До понеділка, а далі вже на карантин підемо.

Кажуть, дозвіл навіть мають.

Телефонуємо до Олега Дацюка, якого згадували продавчині. Він ж голова Здолбунівської районної ради.

Це справді не так. Тому, що я з людьми, підприємцями не тільки на цьому ринку, а й на інших підприємств, мав розмову. Вони мене попросили. І я їй сказав, що згідно законодавства на той момент не має ніяких заборон про ринки і вони мене попросили, щоб допродати товар і ринок закривається, і я їм сказав "Окей". Я не говорив. Я не можу давати офіційних коментарів по цьому питанню. Але мені самому цікаво. До мене дзвонять підприємці і питають чому продовольчу групу можна закривати. І де таке прописано? Мені цікаво, де таке прописано, - говорить голова Здолбунівської районної ради Олег Дацюк.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України і на його основі в кожній області була проведена спеціальна комісія ТЕБ і НС, яка і визначила перелік об'єктів, які закривають, а це: ринки, торгові заклади, ресторани, торгові центри.

За порушення режиму карантину штраф від 17 тисяч гривень до 51 тисячі гривень. 

Читайте також: поліція перевіряє громадський транспорт Рівне нщини