На Рівненщині 1 квітня стартує весняний призов. Чоловіки віком від 18 до 27 років отримають повістки. Після проходження медичної комісії і визнання їх "придатними" вони поповнять лави Збройних Сил України. Щоправда у зону бойових дій їх не відправлятимуть.

Шикування та збори у Збройних Силах України через карантин відмінені. А от весняний призов на Рівне нщині стартує 1 квітня, як і планувалося.

З першого квітня розпочинається засідання районних призовних комісій, обласна призовна комісія і ми укомплектуємо повністю команду і готуємо до відправки. А ще як покращиться епідемічний стан, покращиться, то ми будемо відправляти хлопців до війська, - військовий комісар Рівне нського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валерій Куценко.

Наразі прийнято рішення щодо перенесення термінів відправлення чоловіків на військову-строкову службу. Нагадаємо, повістки отримають чоловіки віком від 18 до 27 років. Офіцерами військової строкової служби можуть стати і дівчата.

У нас гендерна рівність. Якщо дівчина отримала військове звання молодшого лейтенанта і її спеціальність наприклад - вона зубний технік чи зубний лікар і вона бажає проходити військову службу у Збройних Силах України. Вона так само підлягає призову на рівні з чоловіками, чого не можна сказати про дівчат, які досягнули 18-річного віку. По закону України це юнаки, але офіцерами можуть служити дівчата.

Термін служби для тих, хто має середню освіту - 18 місяців, для тих хто має ступінь освіти бакалавра або магістра - 12 місяців. Також призиватимуть і офіцерів. 

Таких призовників не призиваємо, бо у них є можливість закінчити навчальні заклади, ну а далі в них є в перервах між призовом можливість вступити до технікумів, коледжів, або у вищий навчальний заклад , - полковник Сергій Названов.

Якщо особа призовного віку проігнорує так зване "запрошення", то нестиме за це адміністративну відповідальність.

Читайте також: громадський транспорт Рівне нщини їздити не буде