Валерій Харчишин
"Все працює, через сраку, але працює" - написав він у своєму Facebook й розповів свій досвід перебування лікарні з підозрою на сучасну інфекцію.

Як написав сам Валерій Харчишин на своїй сторінці, він один з тих хто опинився у групі ризику, повернувшись з Італії в період спалаху епідемії і згодом відчув усі симптоми вірусу описаного в анамнезах COVID-19. Відповідно, порадившись зі страховою, було рекомендовано звернутися до "швидкої", адже в "арсеналі" вже були: сухий кашель, задишка, температура, високий тиск, контакти з потенційно зараженими в італійській лікарні, відвідані аеропорти у Мілані, Римі, Туріні, Празі та подорож за кермом з Ломбардії до Лігурії зупинками у людних місцях. Знову ж таки, подорож - не для розваги.

Далі історія про госпіталізацію від першої особи:

"Якщо ви (як і я) мешкаєте або, раптом, опинилися десь у передмісті, проживаєте в Ірпені, Гостомелі, Бучі, Вишгороді, Борисполі, Броварах чи, навіть, у Конче Заспі і Борщагівці, пощастить, якщо в Гатному/Чабанах, Глевасі, то з симптомами «коронаРОвірусу»©? (тричі озвучена цитата працівника швидкої), вас неоднмінно відвезуть не до найближчої лікарні чи святої Олександрівської (Жовтневої), а до Білої Церкви (за 100км від мене, наприклад). Ви погодитеся, бо пройти тест по-іншому вам не запропонують.

Зрештою, після кількох марних пропозицій змінити маршрут до Центральної Київської лікарні, ви наважитесь відпустити «швидку», щоб дістатися власним авто/таксі/з другом, аби не займати оперативну машину кількагодинною подорожжю до сусіднього міста, бо раптом, бригаді за викликом доведеться їхати рятувати життя, замість прогулянки до БЦ, але вам точно відмовлять...Бо на своєму авто - «нєпаложено». Хтозна, може й логічна інструкція, але ж не за 100км!!!

Читайте також: На Рівне нщині дезінфікують зупинки та лавки

І ось, за якихось півтори години, ви в омріяному «інфекційному» відділенні лікарні N3 Білої Церкви. Мушу сказати - відділення відремонтоване, привітний професійний персонал, неоднозначне, але красиве в‘ю на фізично білу церкву з персональним входом до боксу. Але, за мить ви перестаєте радіти, дізнавшись, що ніяких тестів, вніч з п’ятниці на суботу у призначеному Київською ОДА центрі боротьби з «COVED -19» немає. Вони були в Ірпені (звідки швидка). На питання — для чого тоді мене привезли за 100км від Києва — розводять руками, промовляючи шось про інструкції... Не став ображатися, бо, ані медперсонал, ані ті хто довезли та допомогли мені потрапити до лікарні, дійсно не винні у карколомній інструкції чиновників МОЗ разом з ОДА.

З надією на завтра, втикаючи на білу церкву, намагався заснути...

Вранці розбудила радісна медсестра проінформувавши — не дочекались понеділка з доставкою швидкісних тестів з області, медзаклад, виявляється заздалегідь, самостійно придбав їх за власні кошти! (Дослівно, хоч неперевірено). Зазначу, що 3-тя лікарня БЦ фінансується з локально-міського бюджету і аж ніяк не пояснює їі призначення «областним центром боротьби з вірусом» усіх мешканців київщини. Може то їх власна добросовісна ініціативи, хтозна...

Раділи недовго, бо з’ясувалося, що експрес-тест — чисто психологічна опція і не дає жодних гарантій! Вчора у власній паніці я цього не почув від епідеміолога. Для повного виключення — потрібно провести ПЛР (ПЦР з рос.) тест, а для цього матеріали мають відвезти, увага, назад до Києва в єдину призначену лабораторію. Чому не можна було зробити такий забір не за 100км, а у в іншій призначеній Олександрівській лікарні, чи у скафандрах прямо у швидкій взяти матеріали і доправити до лабораторії? Логічно? Якщо ви думаєте - з причини безпеки - ні. Поясню. Коли я почав відмовлятися від подорожі до БЦ, порадили цього не робити, натомість, якщо вже так, запропонували підписати відмову від госпіталізації і залишатися вдома необстеженим, під розписку про дотримання домашнього карантину усіма членами родини до встановлення шляхів проходження тесту...

Читайте також: На Рівне нщині просять не розхитувати ситуацію щодо коронавірусу й дотримуватися карантину

Тест таки зробили у неділю (потрапив у п’ятницю) у спецлабораторії Києва, що показав негативний результат, але, за рентгеном у мене виявили односторонню пневмонію, яка дозволила мені залишити бокс N1 з прекрасним виглядом на білу церкву у Білій Церкві і протягом двох годин, через неймовірні затори любителів туалетного паперу фаршированого гречкою, діставатися до найближчої Київської лікарні, аби лікувати свою пневмонію...

ВСЕ ДОБРЕ. У приватній клініці, допомога непотрібна!

Для підтримки спокою. За чaс мого триденного перебування у Білій Церкві, жодного нового «хворого» до першого поверху призначеної лікарні, не привезли.
Він був повністю пустий.

Будь-ласка, не втрачайте розуму, але дотримуйтеся банальних засобів гігієни і самокарантину, замість того аби бігати по магазинах, знищуючи річні запаси масок, експрес-тестів, гречки батарейок та туалетного паперу, якщо, звісно, ви його не збираєтеся їсти для профілактики.
Кажуть - допомагає тільки хорватського та чорногорського зразку!

Будьте здорові! Бережіть себе та близьких!"

Читайте також: Громадський транспорт Рівне нщини їздити не буде