Понад сім тисяч громадян України повернулися додому з Єгипту (з двох курортів) 17 березня.

Про це повідомляється на спеціальній сторінці "Коронавірус у світі - оперативно від МЗС" у Twitter.

Так, з Шарм-ель-Шейха вилетіли 6112 українських туристів, а з Хургади - 972. У свою чергу, міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі повідомив, що аеропорт "Бориспіль" прийняв та відправив понад 50 рейсів, зокрема з Шарм-ель-Шейху, і продовжує це робити. Виняток - люди, які в готелях на карантині. Що відомо:

  • Міністерство інфраструктури оприлюднило перелік міжнародних авіарейсів, які будуть прийняті в Україні 17 березня. Більшість рейсів — із Єгипту.
  • 15 березня Україна евакуювала майже 200 українців з Італії.
  • 17 березня у Франкфурті та інших містах Німеччини перебувають понад 100 українців, які не можуть вилетіти додому та просять українську владу їх евакуювати.
  • Заступник міністра закордонних справ Єгор Божок повідомив, що за останні кілька днів в Україну вдалося повернути кілька тисяч українських громадян, використовуються не тільки повітряні, а й наземні шляхи. За його даними, на 17 березня зареєстровані 3644 співвітчизників, які виявили бажання ідентифікувати себе у посольствах і звернулися з проханням про повернення додому.

Джерело: https://suspilne.media/