Карантин стає жорсткішим. У Рівному вводять більше обмежувальних заходів через загрозу коронавірусу. Роботу припиняють розважальні заклади, фітнес - центри, бари, кафе, ресторани, нічні клуби, басейни та сайни. Також адміністративні приміщення органів місцевого самоврядування.

Рівне на карантині. Призупинено навчання у школах, закладах позашкільної та професійно-технічної освіти, вишах, спортивних школах та секціях. Від сьогодні не працюють і дитячі садочки. Вихователі та техперсонал на роботу поки ходять. Проводять дрібний ремонт та прибирання. Кажуть, батьки до ситуації поставились з розумінням.

Я думаю, що від завтра ми будемо працювати меншими підгрупами. Працівники, які мають маленьких дітей - вони мають додаткові оплачувані відпустки. Вони пішли у ці відпустки. Конкретно з батьків, прилаштувати десь дитину - ніхто не звертався, - каже директор КЗ дитячі ясла - садок № 16 Інна Андрощук.

Від сьогодні закриті всі речові ринки. Також пункти пропуску "Переброди", "Удрицьк" Дубровицького району та" Вичівка" Зарічненського району. Закрив авіасполучення міжнародний аеропорт Рівне . Його керівник зізнається, готувались до старту чартерних туристичних програм. Але зупинили через карантин. Стали заручниками ситуації. Збитки, як наслідок. В аеропорту - 84 працівники. Майже всі підуть у відпустки.

Квітень - травень перемовини велись, планували літати. Чартерна програма планувалась і не тільки з туристами, а й в цілому. Сума збитків це заробітна плата, яка вже у нас йде заборгованість. Несемо по зарплаті, по енергоносіях. Чекаємо допомоги від власника, я незнаю, що буде робити влада, - розповідає директор ОКП "Міжнародний аеропорт Рівне " Ігор Насинюк.

Також з 18 березня буде припинена робота торгівельних та розважальних центрів, ринків, точок продажу іноземних товарів, всіх закладів ресторанного господарства, фітнес центрів, тренажерних залів.

Будуть працювати аптеки, заправки без кафетеріїв, продуктові магазини та супермаркети. Громадський транспорт поки курсуватиме. Проте людей просять максимально обмежити свої поїздки. Рівняни до порад дослухаються. На вулицях людей значно поменшало.

Читайте також: у Рівному в четвер зупинять громадський транспорт?

Зазначимо, станом на 16 березня хворих на коронавірус на Рівне нщині не зареєстровано. В Україні підтверджено 5 випадків. Чотири людини захворіли у Чернівецькій області і одна жінка на Житомирщині, яка 13 березня померла. До слова, у першого інфікованого українця короновірусом, а саме чоловіка з Чернівців, вже негативний результат тесту.