На чергову сесію обласної ради прийшли стурбовані батьки дітей з інвалідністю. Вимагають скасувати очікувані зміни до обласної програми оздоровлення дітей. В чому там проблема та чи дослухались до них далі у сюжеті.

Батьки дітей з інвалідністю вимагають на сесії скасувати зміни до обласної програми оздоровлення дітей. Камінь спотикання - рідні що супроводжують таких діток оплачують своє перебування у закладі самостійно.

В пункті сьомому було зазначене те що за рахунок того що ми заберемо супровід дітей з інвалідністю - збільшимо кількість оздоровлюваних дітей. Не можуть батьки у яких діти з тяжкими формами інвалідності залишити своїх дітей на жаль на оздоровленні самих, - говорить мама дитини з інвалідністю Вікторія Наумович.

Батьки кажуть, не можуть дозволити оплачувати собі путівки, адже їхні діти і так потребують масу витрат, а відтак вони втратять можливість оздоровлюватись. Розробники програми дослухались до зауважень і лишили її без змін, тобто компенсація залишиться.

Коштів на оздоровлення в бюджеті усіх цих дітей немає. Всі охочі поїхати оздоровитись не зможуть і фактично саме з метою щоб можна було оздоровити більшу кількість охочих ми пропонували батькам перебувати під час оздоровлення їх дітей за власні кошти, - розповідає директорка КЗ "Рівне нський обласний центр надання послуг з оздоровлення дітей" Оксана Фурманець.

Відшкодування з бюджету становитиме близько 16 тисяч гривень. Вартість путівки для такої дитини орієнтовно 24 тисячі на 21 день. Решту суми все одно батьки повинні віднаходити самотужки.

Читайте ще: на Рівне нщині пішла з життя талановита художниця