У Рівному почали розганяти стихійні ринки. Бо карантин. На вуличних продавців вздовж вулиць Сагайдачного та Полуботка, полює поліція. Кажуть, коронавірус - продавати продукти із землі заборонено. Продавці не на жарт обурені. Продукція мовляв хороша, а збувати у межах основного ринку не хочуть бо мало покупців.

7 ранку, а біля продуктового ринку вже чвари. Поліцейські розганяють стихійну торгівлю по вулиці Сагайдачного. А все через введений карантин.

- Курки продаю, люди приходять завжди дякують мені. Я копійку заробляю, виживаю. А це зараз бери бігай, люди незнають де нас найти - проізвол! - каже продавець на стихійному ринку В'ячеслав.

В'ячеслав не підбирає слів. Його теж змусили піти торгувати у межі ринку.

- Існує проблема поширення короновірусу в Україні, у звязку з цим є постанова Кабінету міністів про обмеження масових заходів, також скупчення людей, відповідно на місцях органи місцевого самоврядування. Зокрема вчора було прийнято рішення комісії про недопущення стихійної торгівлі, - пояснює інспектор відділу превенції Рівне нського відділу поліції Артур Кірков.

Продавці своїх імен не називають, але й злості не приховують. Кажуть, поліцейські забирають у людей можливість заробити на хліб.

- Як вони можуть вижити на нашу пенсію. Це депутати мають 80 тисяч зарплати, а живуть на 90. Хай вони попробують прожити на 1.5 тисячі пенсії, - розповідає рівнянин Юрій.

Елла працює в школі Гощанського району. А по п'ятницях продає власну молочну продукцію у Рівному. На стихійному ринку, додає, бо люди тут звикли купувати. У якості своєї продукції впевнена.

- Гарантую, у мене чоловік ветеринар. Я ж його додому не повезу, мені треба його сьогодні продати. А люди у місті також ідуть на ринок щоб щось купути, не всі ж будуть у маркетках купувати, - запевняє продавчиня Елла.

Щоправда торговці, які продають свою продукцію у межах ринку - підтримують розчистку стихійної торгівлі на дорозі. Бо конкуренція за покупця.

Підприємці із Сагайдачного вже також стомились від сусідства із вуличною торгівлею.

Розганяти вуличну торгівлю поліцейські планують не лише сьогодні. Кажуть, якщо люди їхні прохання не почують - будуть штрафувати, продовжує інспектор відділу превенції Рівне нського відділу поліції Артур Кірков:

- Поки заходи тривають до 3 квітня, а далі буде видно. Кожного дня моніториться ситуація з розповсюдженням коронавірусу на території України, якщо буде рішення органів місцевого самоврядування і про закриття ринків, тобто будемо контролювати процес.

Поки про закриття основних ринків не йдеться. Ведеться боротьба із стихійною торгівлею. До слова вже не вперше і поки безуспішно. Для прикладу, це вже 11 година. Продавців вздовж дороги знову вистачає.

Читайте також: У Рівному почали розганяти стихійних продавців біля ринку