Онігофагія. Це складний науковий термін, який означає кусати нігті. Косметична проблема, яка може нашкодити і здоров'ю загалом. Особливо, якщо мова йде про дітей. За словами психологів, з кожним роком така звичка захоплює все більше малюків. Зазвичай з віком діти перестають кусати нігті, але якщо не звертати на це увагу, можуть продовжувати це робити, і у більш пізньому віці.

Подерта кутикула та обгризані нігті. Така проблема спіткала пані Ольгу. Її син почав гризти нігті коли пішов у садочок. Хлопцю вже сім років, а він час від часу повертається до цього заняття коли починає нервуватися, розповідає жінка.

Шкідлива звичка гризти нігті, має психологічні причини. Аби допомогти дитині, треба знати причини і діяти поетапно та з любов'ю, додають психологи.

Читайте також: офіційне рішення щодо карантину у Рівному оголосять у четвер

Втім така погана звичка - як обгризання нігтів - дуже небезпечна, кажуть лікарі. Можна підхопити якусь інфекцію, грибок або хвороби органів травлення.

Щоб її усунути, лікарі радять чим менше метушні навколо шкідливої звички, тим краще. Не сваріть і тим більше не карайте фізично.

А взагалі, вчіться перемикати увагу дитини з поганої звички на щось корисне та цікаве.