Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України (МАУ) оголосила про скорочення рейсів в 16 країн світу, а також скасовує другу частоту окремих внутрішніх рейсів в межах України.

Компанія рекомендує пасажирам перевіряти статус рейсів за кілька днів до вильоту на її сайті або телефонувати в контактний центр.

У зв’язку із рекомендаціями урядів багатьох країн щодо уникнення масових заходів, обмеження інтенсивності пересування між країнами та пов’язаним з цим зниженням попиту на авіаперельоти, МАУ скасовує деякі рейси до Італії, Швейцарії, Греції, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Великобританії, Литви, Азербайджану, Туреччини, Польщі, Угорщини, Австрії, Чехії, Фінляндії, Данії, а також другу частоту окремих внутрішніх рейсів в межах України. Про подальші рішення авіакомпанії у контексті введення карантину в Італії буде додатково повідомлено дещо згодом, — йдеться в повідомленні МАУ на сторінці в Facebook.

Крім цього, українська авіакомпанія SkyUp повідомила в Facebook, що розглядає можливість зміни польотної програми через поширення коронавірусу.

«Наразі зовнішні обставини вносять свої поправки до масштабних планів SkyUp Airlines. Ми готуємо розгорнуту відповідь з приводу можливих змін польотної програми», — заявили в компанії.

Нагадаємо, світові зірки почали скасовувати концерти через коронавірус.