Електронна сигарета - це пристрій, призначений для заміни звичайних тютюнових сигарет у курців. Популярність воно набрало не так давно, хоча було запатентовано понад 50 років тому.

А ось Iqos - нова і багатообіцяюча технологія нагрівання тютюну. Айкос або вейп - що краще і в чому різниця? Хоча Iqos часто порівнюють з вейпом, цей пристрій кардинально відрізняється від електронних сигарет. Iqos не є вейпом, так як, на відміну від цього виду продукції, в ній не використовуються рідина. Iqos використовується з нагрівальними тютюновими блоками, спеціально розробленими для використання в цьому пристрої. Технологія Iqos контролює температуру нагрівального листа пристрої - найскладнішого елементу, який запобігає займанню тютюну. Коротше кажучи, на відміну від електронних сигарет (які використовують батарею для нагріву і випаровування рідкого розчину), Iqos використовує технологію для нагріву реальних тютюнових виробів. Ці нагрівальні блоки для тютюну містять нікотин, що викликає звикання.

Iqos - це система нагрівання тютюну

Різниця полягає в температурі, при якій тютюн нагрівається. У сигаретах вона досягає 800 градусів, в Iqos вона не перевищує 300 градусів, таким чином, з тютюнового диму утворюється інший пар, хоча і з тією ж кількістю нікотину. Iqos зменшує шкідливий вплив практично в десять разів. Результати показують, що на сьогоднішній день пари від Iqos мають значно нижчий рівень шкідливих компонентів і що продукт є підходящим для дорослих курців.

Вейп - це широке розмаїття ароматів, форм, потужностей

Для багатьох людей кинути палити - дуже складно. Психологічна та хімічна залежність є однією з найбільших проблем при відмові від куріння. Багато випробували пластирі, таблетки, жувальну гумку та інші способи без результату. Електронні сигарети - це альтернатива для курців, яким важко кинути курити або які просто не хочуть відмовлятися від цієї звички зовсім. ВОЗ попередила, що не визнає електронні сигарети в якості ефективної замісної терапії через відсутність досліджень, що демонструють її ефективність і безпеку, проте не виключає, що після проведення таких досліджень електронні сигарети можуть стати альтернативним рішенням. Багато людей, які чують про електронні сигарети, дивуються, дізнавшись, що в них теж міститься нікотин. Але попри те, що багато хто думає, нікотин не шкідливий для здоров'я, якщо вживати його в допустимих кількостях. Але на загальний подив, нікотин, крім того, що він не шкідливий в допустимих кількостях, може навіть стати корисним!

Важливо!

З ростом популярності почали з'являтися закони, що регулюють поширення і споживання. Вейпінг і Iqos прирівняли до звичайного паління, з'явилася заборона на куріння в громадських місцях. Стіки Iqos містять нікотин, а рідина для вейпа може бути безнікотинова. Iqos не є інструментом, що допомагає курцям кинути палити, але є кращим варіантом для тих курців, які в іншому випадку курили б звичайні сигарети.