Фотопроєкт "Сильні. Відважні. Рівні" розповідає про жінок, які працюють у правоохоронних органах, стикаються з викликами та небезпекою.

І жінки, і чоловіки прагнуть захищати, служити людям та зробити українські міста, села та громади безпечнішими. Своєю щоденною роботою вони кидають виклик і перемагають гендерні стереотипи та розвінчують міфи.

Цей проєкт організували Міністерство внутрішніх справ та проєкт ПРАВО Поліція, який фінансує Європейський Союз.

Анастасія Клочко, пожежна рятувальниця

"Своїм прикладом я довела, що жінки можуть виконувати професійні завдання на рівних. Ми не слабка стать. Ми сильні".

Яна Хмельова, кавалерійська рота патрульної поліції

"Треба завжди слухати своє серце і йти за своєю мрією, дивитися вперед. Не треба боятися ніяких стереотипів і ні в якому разі не слухати людей, які відмовлять тебе від мрії. Я, наприклад, з дитинства мріяла працювати в правоохоронних органах".

 

Катерина Сабодаш, кінолог, Державна прикордонна служба

"Світ змінюється, ми прогресуємо. Спочатку треба вирішити для себе, ким ти хочеш бути. Не треба боятися пробувати. Люди завжди будуть щось казати, або добре, або погане. Треба приймати власні рішення. Саме завдяки власним рішенням можна змінити все".

Анастасія Шмарко, інспекторка відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління Національної поліції

"Якщо ти відчуваєш що "це твоє", не треба ніколи боятися і триматися стереотипів, що місце жінки тільки на кухні, що вона має тільки готувати та піклуватися про дітей. Треба йти за тим, що подобається і обирати професію, яку дійсно бажаєш".

Оксана Мущинська, батальйон Тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції

"Якщо хтось ще вагається чи це жіноча професія, треба спитати себе і чесно відповісти собі, чого ти сама хочеш. Якщо ти зможеш дати відповідь на це питання, тоді вже не треба нічого боятись, треба діяти і йти вперед до своєї мети".

 Анастасія Гурківська, Державна прикордонна служба

"Гендерні стереотипи відходять в минуле. Ми працюємо на рівних і не відчуваємо різниці".

Позивний "Коса" (ми не можемо розкривати ім’я), спецпідрозділ "Корд"

"Спочатку мої близькі відмовляли мене, казали, що це не "жіноча справа" але потім зрозуміли, що це марно тому що це – мій свідомий вибір і мені подобається моя робота. Займатися улюбленою справою - це одна з передумов щастя".

Джерело: https://life.pravda.com.ua/