фото ілюстративне
5 березня, Всесвітній день енергозбереження. Головна мета його відзначення – роз’яснення важливості зменшення споживання енергоресурсів, збільшення кількості використання відновлюваних джерел енергії та альтернативного палива.

«Рівне нщина сьогодні в трійці лідерів серед регіонів України за напрямом відновлювальної енергетики. У 2019 році в області реалізували 27 проєктів на суму понад 16 мільйонів гривень. Як результат, економія паливно-енергетичних ресурсів склала більше 5 мільйонів», - розповідає голова Рівне нської ОДА Віталій Коваль.

Голова ОДА наголошує, що енергоефективність - один з пріоритетних напрямків. Адже, це не лише економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а й збереження довкілля.

Для вирішення питань з енергозбереження на Рівне нщині вже третій рік поспіль успішно діє Комплексна програма енергоефективності Рівне нської області на 2018-2025 роки. На її фінансування кожного року з обласного бюджету виділяється близько 20 мільйонів гривень, і в майбутньому ці обсяги будуть зростати.

Зокрема, на відшкодування частини кредиту з обласного бюджету на енергоефективні заходи отримали понад 10 тис. фізичних осіб на загальну суму 2,5 млн грн та 63 ОСББ на суму 431 тис. грн.

Читайте також: Де на Рівне нщині можна оформити статус багатодітної родини?