архів
Медперсонал скоротили, цілодобового відділення вже немає. Один сімейний лікар фізично не встигає обслуговувати майже 8 тисяч пацієнтів.

 Влітку минулого року, жителі села Великі Межирічі, Корецького району, дізнались, що їхнє терапевтичне відділення хочуть оптимізувати. А вже у жовтні 10-тьох працівників повідомили про звільнення. Головний лікар Корецької районної лікарні Володимир Сухий, тоді назвав таке рішення вимушеним. Бо немає грошей на утримання відділення. Повідомив, що у даному приміщенні буде ПМСД. Люди там зможуть отримувати лікування, щоправда лише на денному стаціонарі, цілодобового вже не буде. Деякі працівники залишаться працювати, іншім запропонують переходити у районну лікарню. Селяни такому рішенню обурились. Зібрались під стінами лікарні.

У терапевтичному відділенні є 10-ро працівників, медсестри, санітарки та кухарі. Лікар приїжджає два рази на тиждень із районного центру. У більшості випадків тут надають допомогу людям похилого віку. Працює постійно і цілодобовий стаціонар - розповідала старша медсестра відділення Наталія Онищук. У 2019 році у нас лежало 360 людей. Після скорочення, їм доведеться доїжджати у районні центри - Гощу або Корець. А у нас немає прямого транспортного сполучення з Корцем. Ми їдемо до Федорівки, там сходимо, пересідаємо. Тому нам простіше у Гощу. Реорганізація принесе чимало незручностей для місцевого населення.

Як нещодавно розповіла Великомежиріцька сільська голова Оксана Слободенюк - реорганізація відділення все ж відбулась. Пройшла перевірка. Працівникам виплатили гроші, які ті недоотримали. У колишньому терапевтичному відділенні тепер приміщення ПМСД. Тут діє тільки денний стаціонар. На роботу взяли лише одну медсестру та санітарку. Обох на пів ставки. Всі інші працівники лишились без роботи. Хтось пішов на пенсію, інші перебувають на обліку у центрі зайнятості. У відділення приїздила два рази на тиждень, лікар з Корця. Тепер цього немає. Лише один сімейний лікар. Він і медсестра не можуть фізично обслуговувати всіх пацієнтів. Селяни не задоволені. Нам треба ще один лікар. У нас і квартира для нього є. Але поки бажаючих немає. Ми відчули значне погіршення.

В обласному управлінні охорони здоров’я, обіцяли розібратись у ситуації. З’ясувати яким чином відбувається реорганізація і чи правомірно звільнені працівники. Ось як нещодавно прокоментував ситуацію заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник: 

 - Наразі відділення реорганізовано. Ліжковий фонд приєднаний до Корецької районної лікарні. Зі всіма працівниками, які мали претензії, проведена окрема бесіда. Працевлаштовано всіх, хто бажав працевлаштуватись. Інших скарг, щодо процедури реорганізації, в управління охорони здоров’я не надходило. Денний стаціонар лишається при амбулаторії загальної практики і сімейної медицини. А це заклад Центру первинної медико – санітарної допомоги Корецької районної ради. І приміщення терапевтичного корпусу теж є власністю Корецької районної ради.