Як запобігти поширенню коронавірусу? Саме це питання сьогодні обговорювали у Рівному. Зібрали навіть тимчасову спеціальну комісію з питань запобігання занесення та поширення на території міста гострої распіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. То що вирішили дивіться далі у сюжеті Анастасії Киянчук.

У студента, який приїхав з Чернівців до Рівного не підтвердили коронавірус - кажуть епідеміологи.

Він не підлягає в категорію на коронавірсну інфекцію, тому ми це сприймаємо, як хворий на гостру респіраторну інфекцію. Тому ніякого такого ажіотажу не потрібно піднімати - це звичайна респіраторна інфекція, - розповів Віктор Мороз.

Також, під час засідання медики вкотре запевнили, що готові до боротьби з інфекцією на території Рівного.

Наявні 11 боксів, які ізольовані, які вміщають 22 ліжка. Тобто, 22 пацієнта ми можемо госпіталізувати в наше відділення, безпосередньо ізолювати. Наш медперсонал має усі засоби індивідуального захисту, щоб працювати з такими хворими. Умі навчання по застосуванню засобів індивідуального захисту і по забору матеріалу проводилися раніше і проводяться кожного тижня, - говорить завідувачка інфекційним відділенням для дорослих Центральної міської лікарні Галина Максимчук.

І вирішили зобов'язати перевізників міста дезінфікувати транспортні засоби.

За кошти приватного перевізника. Є своя специфіка, якщо ви дезінфікуєте маршрутку - це правильно робити, коли далі не має перевезень, це все має обприскатися розчином, зараз цих засобів є, він в співвідонешенні розводиться, ти обприскуєш салон, але він має бути, мінімум 2 години без людей, і це безпечно і провітрюватися, тобто на ранок ми маємо якусь певну гарантію, - розповіла Галина Кульчинська.

Читайте також: масові заходи скасують, а школярів відправлять на вимушені канікули?