Коронавірус в Україні. Вчора стало відомо про перший такий випадок у Чернівцях. Сьогодні стало відомо, що у Рівному госпіталізували студента, який навчається у тому ж місті. Хлопець звернувся на гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я і повідомив про свої симптоми. Його госпіталізували в інфекційне відділення Рівненської центральної міської лікарні. Підтвердження, що у нього коронавірус - не має.

Студента з Чернівців, який родом з Рівного - госпіталізували в інфекційне відділення. Про це стало відомо сьогодні під час брифінгу.

Студент, який звертався додому до батьків з високою температурою. Звернувся на гарячу лінію управління охорони здоров'я. Ми опрацювали алгоритм. На даний час пацієнт госпіталізований в центральну міську лікарню. Вирішуються всі заходи відповідно до алгоритму дій медичний працівників, - розповідає Олег Вівсянник.

У хлопця відібрали біологічні проби та відправили до столичної лабораторії Центру Громадського здоров'я. Там і стане відомо чи це коронавірус. Медичні працівники Рівне нщини пройшли інструктаж та знають алгоритм дій у таких ситуаціях.

Коронавірус він по своїй летальності набагато меншу летальність має ніж деякі штами грипу. Просто новий і через те має певне не розуміння, - говорить директор КП "Обласний центр Громадського здоров'я" Олена Гандзюк.

Найбільш вразливими до коронавірусу - люди похилого віку. Проте медики радять всім подбати про своє здоров'я: часто ретельно мити руки, уникати тісного контакту з тими, хто має симптоми грипу чи застуди, а під час кашлю та чхання прикривати рот і ніг зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою.

Рівне нський обласний лабораторний центр забезпечений в достатній кількості дезинфікуючими засобами для проведення заключної дезінфекції ймовірних вогнищ звідкіля буде госпіталізований хворі чи підозрювані, - заступник директора ДУ "Рівне снький обласний лабораторний центр" Олександр Бялковський.

У Рівне нській області активно проводять інформаційну компанію щодо заходів безпеки при коронавірусу. Всі державні установи, сільські ради, та заклади проінформовані на випадок підозри на цю небезпечну недугу. А на пунктах пропусках Рівне нської області прикордонники перевіряють всіх на наявність підвищеної температури. Демонструють нам як це роблять.

Проводити три рази підряд. Змінювати частини. Можливо ще на скроні міряти і встановити середньо арифметичне. Також похибка цього прибора 0,4 градуси.

Таких термометрів у прикордонників 20.

Україна і в тому числі Рівне нська область готова протистояти цій загрозі і населення у випадку виникнення загрози ми готові діагностувати, ізолювати і робить ті речі, щоб інші громадяни були в безпеці, - говорить в. о. голови Рівне нської облдержадміністрації Сергій Подолін.

Зараз на Рівне нщині нема швидкого тесту на виявлення коронавірусу. Проте медики та інші фахівці радять не панікувати.

Читайте також: четверту смерть від грипу зафіксували у Рівному