Ганна Богданець вже cорок днів чекає на сина. Микола вкрав у місцевого підприємця блок цигарок, той написав заяву, порушили кримінальну справу. Працівники міліції допитали підозрюваного і відпустили, але за два тижні приїхали знову і забрали до Рівного.

Відтоді хлопця ніхто не бачив. Родичам у міліції сказали - забрали підозрюваного на вимогу слідчого провести психіатричну експертизу, щоб перевірити його осудність.

Рідні кажуть - коли Миколу забирали міліціонери, у нього не було з собою грошей А квиток з Рівного до Рокитного коштує майже сорок гривень. До того ж, у хлопця затримка розвитку. У свої двадцять дев'ять далі райцентру він ніколи не їздив.

У міліції запевняють - підозрюваного не били, і не заарештовували. А повертати його додому після експертизи - не їхня робота.

Міліціонери припускають - чоловік просто ховається від покарання. Однак за зверненням родичів прокуратура таки перевіряє правомірність дій правоохоронців. Тим часом зниклого вже оголосили у розшук. У медзакладі, після відвідання якого Микола пропав, його визнали здоровим і осудним.