Найкращий подарунок той, який зроблений своїми руками. Вже за кілька днів усі вітатимуть любим матусь, дружин та доньок з Міжнародним жіночим днем. Пропонуємо до вашої уваги оригінальні листівки, які ви можете зробити власноруч.

Малюємо пальчиками та долоньками

Маленькі діти просто обожнюють малювати пальчиками, то чому б не підказати дитині, що таким нескладним способом вона може намалювати чудову листівку? Наприклад, зробити квіточку з відбитків пальчиків чи цілий букет з квіточок-долоньок малюка.

Робимо листівку з кольорового паперу

Аплікація є більш складним завданням, ніж малювання, і підійде для старших діток. Така діяльність дає дітям величезний простір для фантазії і творчої реалізації. До того ж, зараз в магазинах канцелярського приладдя можна знайти чимало цікавих деталей для аплікації — особливий папір з тисненням, кольорові стрічки, декоративні елементи для прикрашання тощо.

Листівка «Ніжний букетик»

Так, звичайна квіткова аплікація стане набагато цікавішою, якщо додати до неї невеличку декоративну серветку й загорнути у неї тюльпан або іншу квітку, як показано на малюнку. Композиція виглядатиме дуже ніжно та витончено.

Листівка на 8 березня "Квітучі кущі"

Що потрібно:

  1. зелений двосторонній папір;
  2. ножиці;
  3. клей (олівець або звичайний);
  4. кольоровий папір (для квітів);
  5. фломастери.

Зелений лист паперу складіть гармошкою, а потім зігніть навпіл так, щоб вийшло 2 "віяла", як показано на зображенні. Склейте дві ці частини між собою клеєм.

З кольорового або білого паперу виріжте квіточки, намалюйте на них фломастерами пелюстки. Приклейте квіти на ваш зелений кущик. Його в свою чергу можна акуратно приклеїти всередину листівки і він буде розкриватися.

Листівка «Ваза з квітами»



Можна також зробити аплікацію у формі чашок чи ваз з квітами. Для цього потрібно намалювати на папері чашку (вазу) і візерунок на ній, а малюк може спробувати вирізати її самостійно. Коли ваза готова, вирізаємо квіти й охайно приклеюємо на композицію.

Листівка із ґудзиків

Використовуючи декілька яскравих ґудзиків і картон, можна також створити дивовижні листівки.

Спочатку потрібно скласти аркуш паперу навпіл, викласти попередньо на ньому з гудзиків візерунок. Це може бути квітка, букет, повітряна куля чи весняне дерево.

А фіксувати ґудзики на картоні можна як клеєм, так і нитками або тонкою проволокою. Малюки можуть вдавлювати гудзички в пластилін, попередньо прикріплений на картон. Інші деталі можна домалювати фломастерами чи олівцями або наклеїти з паперу чи декоративних стрічок.

Листівка на 8 березня "Квіткова феєрія"

Що потрібно:

  1. трубочка для напоїв;
  2. фарби (гуаш або акварель) різних кольорів;
  3. картон світлого кольору.

Зігніть картон навпіл і покладіть перед собою. На тильній його стороні поставте кілька крапель розведеної в воді густий гуаші рожевого, червоного, жовтого кольору.

Подуйте в трубочку і зробіть з крапель великі кольорові плями, які нагадують квіти. Стеблинки до квітів можна домалювати тонким пензликом.

Читайте також: оригінальні привітання із 8 березня в картинках