21 березня цього року Україна долучиться до масштабної екологічної акції "1 000 000 дерев за 24 години" в рамках екологічного проєкту "Озеленення України". Таким чином, наша країна приєднається до глобальної ініціативи висадження дерев у 100 країнах світу. Один з перших, хто підтримав таку ініціативу - голова асоціації Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе. А на Рівненщині не дочекалися старту акції, а вже розпочали висаджувати дерева вже.

Село Рясники, що на Гощанщині. Поблизу водойми у гумових чоботах Маріан Года копає посадкові ямки. Буде висаджувати дерева: сосни та берези.

Ґрунт торф'яний, а як відомо сосна, а як відомо сосна не любить торф'яного ґрунту і вона краще росте в піску. На дно необхідно класти трошки піску, щоб воно прижилося.

Допомагають у цьому найближчі - діти і онуки. 11-річна Тереза вправно використовує лопатку. Дівчина може безперестанку розповідати про технологію висаджування різних дерев та рослин.

Продовжую сімейне хоббі. Кожен рік я допомагаю йому садити дерева. Влітку, от я тут купаюся з друзями, то буде дуже приємно, якщо просто прийти і посидіти під цими деревами, бо тут майже немає дерев і буде приємно, якщо буде затінок.

Цього разу у сім'ї особливий привід зібратися разом і зробити добру справу - вони долучилися до масштабної акції " 1 000 000 дерев за 24 години". У рамках Всеукраїнського екологічного проекту "Озеленення України" 21 березня активісти, волонтери та просто свідомі громадяни висаджуватимуть дерева. Таким чином привертаючи увагу людей до екологічних проблем.

Президент Всеукраїнської асоціації платників податків України Григол Катамадзе в цьому році виступив з ініціативою, підтримав флешмоб посадити мільйон дерев для України. Ну я як голова територіального відділення Рівне нської області Асоціації платників податків зі своєю сім'єю підтримали цей флешмоб. Хай це сталося не 20 березня, а трошки раніше, адже погода сприятлива, думаю, що ця пора навіть трошки краща для висадки дерев. І я сподіваюся, що наступного року і кожен рік ця традиція збережеться і Україна стане квітучою, - говорить голова територіального управління платників податків Рівне нської області Маріан Года.

Започаткували Всеукраїнську акцію «Озеленення України» Національний проект «Книга рекордів України» та найбільший діловий клуб, який об’єднує лідерів українського бізнесу «CEO Club Ukraine».

До цього потрібно привчати змалку. Я пам'ятаю перше своє дерево плодове, яке я садила, коли мені було напевно 8 років. І зараз, коли я приїжджаю на ту ділянку, де ми це робили - я розумію, що цю відповідальність потрібно передавати і молодому поколінню.

Реалізовуватимуть цей проект у 100 країнах світу. До нього можуть долучитися всі охочі 21 березня. На Рівне нщині вже розпочали.

Дивіться також: військовий із Рівне нщини взяв участь в шоу "Голос країни"