Із настанням весни на вулицях міста можна побачити все більше й більше людей. Хтось йде пішки на роботу, а хтось вирішив прогулятися з ринку додому. Чимало рівнян у теплу пору воліють якомога більше часу проводити на вулиці. Пропонуємо до вашої уваги місця, де можна гарно провести час на свіжому повітрі.

ПАГОРБ СЛАВИ

Справжнє місце вшанування загиблих у війні, гігантизм та велич якого змушує усвідомити непоправну втрату і цінувати те, що в тебе є.

В парку "Пагорб Слави" розміщений Монумент Вічної Слави, присвячений 40-ій річниці визволення нашому міста від німецько - фашистських загарбників, який відкрили 7 травня у 1985 році. 

Серед дерев завмерли зразки військової техніки, яку із цікавістю та захопленням полюбляють роздивлятися малюки. 

Пагорб Слави є одним із тих місць, де можна побачити чимало містян у теплу пору року. Крім того, кілька років тому тут з'явився дитячий майданчик. І щодня тут відпочивають матусі зі своїми дітками. 

БАСІВ КУТ 

Полюбляєте спостерігати за заходом сонця або слухати спів пташок? Тоді вам звичайно буде добре провести час на березі озера Басів кут. Це місце могло б стати унікальним для відпочинку рівнян. Однак маємо те, що маємо. 

Попри всі застереження фахівців санепідем станції, із приходом потепління, тут можна побачити відчайдухів, які прийшли поплавати в озері. Адже більшість, хто приходить сюди відпочити, проводить місце на березі. 

Подейкують, що раніше це місце буо окремим селом, перша згадка про яке датована 1429 роком. Про походження місцевості вчені мають кілька версії. Одна схиляються, що Бас було призвіськом людини, яка заснувала село, а Кутом називали місце, де вони мешкали. 

Щодо іншої версії, то кажуть, що село належало турку, який ймовірно був пашею. Звідси і пішла назва Пашин Кут, яку згодом інтерпретували у Башин Кут. Що стосується водойми, то вона штучного походження й розташована на річці Устя. 

ПАРК ІМЕНІ ШЕВЧЕНКА

Зелена зона для відпочинку, особливо у спекотну пору року, розташована у центрі міста. Парк культуриі відпочинку імені Шевченка знають усі. 

Так званий сад - парк був заснований у фільварку Любомирських під назвою "Гірка" в далекому 18 столітті. Із приходом радянської влади в 1939 році. було прийняте рішення зробити у цьому місці міський парк культури та відпочинку. Територію парку збільшували до 1950 року. 

Що стосується розваг, то у 60-х роках тут можна було відвідати планетарій, стрілецький тир, кімнату сміху. Також у парку діяли літній театр, читальна та телевізійна зали. Для любителів танці тут був й спеціальний майданчик. 

Згодом у парку провели реконструкцію, після якої з'явилися фонтани - каскади. Це одне із найпопулярніших місць для відпочинку рівнян, адже окрім алей тут діють атракціони для дітей та дорослих. 

ЛЕБЕДИНКА

Парк "Молоді" або як в народі його називають "Лебединка" полюбляють усі рівняни. Тут можна побачити чимало закоханих пар різного віку, молодят, молоді та матусь із дітками. 

На цьому місці у 17 столітті був палацово-парковий ансамбль князів Любомирських. Поруч із розкішним палацом були сади, різні надвірні будівлі, пороховий погріб.

В післявоєнний час парк частково відновили і спочатку назвали Комсомольським, але в народі прижилася назва "Лебедине озеро", оскільки на маленькому ставку в центрі парку живуть лебеді.

У 2012 у парку Молоді встановили декілька оригінальних металевих архітектурних композицій, які утворили Алею кованих фігур. Тепер ці композиції є пам`ятними місцями зустрічі закоханих та місцями фотосесій для молодят.

Неподалік лебединого озера знаходиться  дитячий майданчик, на якому в гарну погоду можна побачити чимало дітлахів.

ГІДРОПАРК

Куточок дикої природи у серці Рівного. Про це озеро, мабуть, знає кожен мешканець нашого міста, проте далеко не всі здогадуються, що тут можна не тільки помилуватись заходом сонця, але й славно порибалити. 

Тут є скульптури, гарні алеї для прогулянки, кілька дитячих майданчиків. Однак, місце потребує певного облаштування. 

ПАРК "ХІМІК"

Парк знаходиться у мікрорайоні "Ювілейний". Дитячі майданчики, атракціони, скеледром для альпіністів - початківців, спеціально облаштований майданчик для вигулу собак.... Це місце являється одним із найкращих у місті для відпочинку рівнян не лише у теплу пору року. 

Від малого до найстрашого. Тут полюбляють відпочивати люди різного віку. Крім того, влітку тут проводять чимало культурних заходів, на які приїздять не лише жителі нашого міста, а й області. 

Відпочивайте у своє задоволення, проводьте більше часу на свіжому повітрі... Адже це в першу чергу корисно для вашого здоров'я. 

Пишіть у коментарях, де найбільше полюбляєте відпочивати у Рівному ви. 

Читайте також: Волинь моя, краса моя: чи може зникнути озеро Світязь? (ФОТОРЕПОРТАЖ)