Трагедія сталася 28 лютого у Москві. На святкуванні дня народження відомої російської блогерки Катерини Діденко внаслідок дії сухого льоду загинув її чоловік та двоє друзів.

Катерина Діденко відома багатьом як «аптечний ревізор», має понад 1 млн підписників в Instagram. У своєму блозі розповідає, як зекономити при походах в аптеку. 

28 лютого блогерці виповнилось 29 років. В честь свята вона зібрала рідних і друзів у банному комплексі. Втім вечірка закінчилась трагічно. Чоловік Катерини Валентин Діденко вирішив зробити сюрприз і закинув у басейн 30 кг сухого льоду, сподіваючись на ефектне шоу з парою.

Та при взаємодії сухого льоду і води відбулася небезпечна хімічна реакція - з кубиків льоду почав активно виділятися вуглекислий газ. Троє людей, які пригнули в басейн – загинули, серед них і чоловік блогерки. Четверо її друзів досі знаходяться у лікарні з тяжкими опіками.

Подія сколихнула увесь інстапростір і не тільки. Хтось підтримує Катерину зі словами «Дай, Боже, пережити їй усе це і не зійти з розуму». Більшість – жорстоко засуджує, звинувачують у тому, що провізор за освітою Діденко повинна була знати про хімічну реакцію, яку може спричинити сухий лід. Відомо також, що після трагедії на сторінку блогерки підписалося близько 400 тисяч нових підписників. Коментарі до дописів на сторінці Катерина закрила.

Блогерка надалі знімає сторіс в Інстраграм і розповідає про зустрічі з психологами. А також про те, що не хоронитиме чоловіка традиційно, бо він завжди наполягав на його кремації після смерті. Припускають, що Валентин Діденко і сам міг виготовити сухий лід для вечірки.


Чим небезпечний сухий лід?

Він не має смаку і запаху і при випаровуванні не залишає слідів. При поводженні з сухим льодом необхідно дотримуватися техніки безпеки – при роботі з ним потрібно користуватися рукавичками. Адже надзвичайно низька температура продукту при контакті зі шкірою може спровокувати серйозні опіки. Також сухий лід заборонено використовувати у закритих приміщеннях, бо він може викликати задуху.

Як сухий лід взаємодіє з водою:

У воді сухий лід починає інтенсивно випаровуватися і вода вирує, в результаті утворюється туман. Приміщення, в якому створюється туман за допомогою сухого льоду і води, повинно бути з хорошою вентиляцією, а люди у ньому мають бути в масках і спеціальному одязі.
Якщо не дотримуватися всіх заходів безпеки, тоді є ризик отруїтися вуглекислим газом або отримати опіки. Симптоми отруєння вуглекислим газом, який виділяє сухий лід: головний біль, нудота, ускладнене дихання і блювота.

 Як вберегтися при використанні сухого льоду:

1. Не їжте сухий лід.
2. Не дихайте його випарами.
3. Не дозволяйте дітям бавитися сухим льодом без нагляду дорослих.
4. Зберігайте сухий лід лише у спеціальних негерметичних контейнерах.
5. Дотримуйтеся правил безпеки.

Читайте також: Викрали мільйон та втекли на Рівне нщину (ВІДЕО,ФОТО)