У Рівному пірнали та плавали немовлята. Малюки від двох місяців і до трьох років взяли участь у чемпіонаті. 200 учасників з різних міст України та двоє із закордону. Маленькі спортсмени демонстрували свою віртуозність у плаванні, змушували затримувати подих глядачів, під час свого занурювання у воду, а також показали незвичні костюми для участі у конкурсі.

Малюки пірнають разом з батьками і пливуть певну дистанцію. У басейні учасники від двох місяців до трьох років. Захар наймолодший на змаганнях. Разом з мамою демонструє свої вміння.

Ми плаваємо більшу половину свого життя. Йому тільки два місяці, а з місяця ми почали займатись. Спочатку у ванні вдома з тренером, а вже зараз у басейні. Ще не занурювались, підготовку робимо, обливаємось водичкою, - каже мама учасника.

Супер пупс і супер мама - саме так киянка Тетяна відрекомендувала свій тандем з сином. Обоє у костюмах суперменів. Готувались заздалегідь. Це вже другі змагання для Захара.

Нам зараз 1.2. Ми почали плавати у 4 місяці. Це так неймовірно, коли ти можеш подарувати дитині спілкування з іншими дітьми. Мені навіть снилось, як у мене беруть інтерв'ю як у мами переможця, адже ми плануємо сьогодні взяти всі кубки.

Цьогоріч у змаганнях беруть участь 200 учасників з різних міст України, а також двоє іноземців. Орестіс з Греції вперше на чемпіонаті. Хлопчику один рік. Займається плаванням з народження.

Мама - найважче занурити дитину у воду. Дуже страшно, що він захлибнеться. Продовжує тато грецькою. Переклад - я дуже пишаюсь своїм сином і дуже радий, що хлопчик вмітиме плавати з раннього дитинства бо я плавати не вмію хоча ми й живемо на острові на морі, - приїхали на змагання з Греції.

Діти демонстрували не лише свої вміння у воді, а ще й свій стиль. Дворічна Софія зі Львова з мамою в унісон. Пошили костюми в українському стилі.

Дуже любить воду, самі бачите (льопає водою) це є гідрокостюми для плавання і ми їх просто зробили в українському стилі аби донести колористику Львівщини.

Дані змагання є унікальними. Малюки ще у підгузках, а вже мають навики плавання у воді. Провідні спортсмени кажуть, головне не боятись батькам привчати свою дитину до води і тоді все вийде.

Коли дитина затримує подих, набирає повні щічки повітря, ми готові опускати її до водички. Контролюємо чи починається тример чи є напруження у дитини. Як тільки є перші симптоми, відразу піднімаємо на поверхню, для того щоб зробити вдих. Це дуже важливо адже сприяє загальному розвитку, - каже тренер, чемпіонка України з плавання Людмила Шеремет.

Раннє плавання допомагає дітям, а також і мамам у декреті, кажуть організатори чемпіонату. Сьогодні малюки змагалися у кількох номінаціях. Але дипломи та подарунки отримали всі учасники бо переможених насправді немає, додають організатори.

Важко змагання від трьох місяців до 3 років назвати змаганнями. Це швидше як відкритий урок. Бо всі ці малюки почали займатись не вчора. Вони сьогодні просто демонструють свої вміння, результати і насправді кожен учасник вже є переможцем, - говорить організаторка Юлія Собуцька.

Цьогоріч це вже 5 ювілейний чемпіонат з малючкового плавання. Наступного року організатори планують залучити ще більше учасників з різних країн світу. 

Дивіться також: як міські обранці вирішували проблему притулку на Кавказькій, що у Рівному