Хочуть утримувати дорого державного значення.

Служба автомобільних доріг у Рівне нській області оголосила тендер на "експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп на ділянці км 258+513 - км 432+877". Очікувана вартість робіт становить 65 мільйонів. Ці кошти будуть використані на одну з двох частин траси "Київ - Чоп". За них планують проводити ямковий ремонт, утримання, обрізання кущів та усі роботи, що забезпечать комфортне користування дорогою. 4 компанії подали документи на участь у цих торгах.

1. ДП "Рівне нський облавтодор". Це дочірня компанія ДАК, яка має найбільше потужностей в Рівне нській області, для ремонту та експлуатації доріг. Керівником є Володимир Квачук. Однак, компанія має податковий борг у понад 28 мільйонів гривень. Виник унаслідок боргування державою перед Автодором. Втім, нині він реструктуризований і його намагаються віддати. Скарги на компанію лунають часто, втім після того як дороги місцевого значення утримували приватні компанії, всеодно довелось до робіт залучати Рівне нський облавтодор. 

2. ТОВ СПЕЦ КОМПЛЕКТ ПОСТАЧ. Компанія з села Петропавлівська Борщагівка, Київської області. Має аж 63 види діяльності. Керівником є Текінджам Керем, що був призначений нещодавно. Варто зазначити, компанія фігурує у 63 кримінальних справах і є відповідачем в справі. Позиціонує себе як дочірня компанія турецької "ОНУР". 

3. ТЗОВ "ЗАХІД-ДИЛІЖАНС". Очолює компанію Василь Козачок. Компанія також фігурує в господарських судових справах. Займались поставками щебню. Техніку беруть в оренду, адже своїх потужностей мають не багато. Найпевніше залучатимуть до таких масштабних робіт субпідрядну організацію.

4. ПАТ "РІВНЕАВТОШЛЯХБУД". Керує компанією Віктор Бредихін. Виконували роботу по поточному ремонту дороги від Здолбунова до Острога, та Дубно - Смига. Фігурують в адміністративних справах. Податкового боргу не мають. 

Нині проходить етап кваліфікації учасників і перевірка документів поданих компаніями, аби допустити їх до участі у торгах. А згодом та компанія, що запропонує найнижчу ціну - стане переможцем і буде освоювати бюджетні мільйони. Щоправда, наскільки і якісно - покаже час.