Затримані, мешканці Рівненської області, організували незаконну порубку дубу на території ландшафтного заказника місцевого значення «Пуща Водиця». За попередніми даним сума збитків сягає мільйону гривень.

У середу, 26 лютого, оперативники затримали вісім осіб під час транспортування незаконно порубаної деревини. 

В ході слідства правоохоронці встановили, що мешканці Рівне нської області організували на території ландшафтного заказника місцевого значення «Пуща Водиця», що у Києві, та Межигірського лісництва незаконну порубки дубу. Кожен учасник злочинного угруповання відповідав за свій напрямок діяльності: організація незаконної порубки деревини, підбір працівників та доставка їх до Києва, транспортування деревини до складу зберігання, а також до населених пунктів, які зазначали клієнти.

З метою конспірації ретельно планували кожен вихід на «роботу» та планували маршрути вивезення деревини породи «дуб». Склад зберігання знаходився у місті Рівне . В подальшому реалізовували деревину за ціною 500 доларів США за кубічний метр. 

За попередніми підрахунками в наслідок злочинної діяльності угруповання державі завдано збитків на понад мільйон гривень. В ході проведення поліцейської спецоперації у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України було затримано вісім учасників злочинної групи. 

Також за місцем мешкання фігурантів та складських приміщень оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі слідчого управління поліції Києві за процесуального керівництва прокуратури м. Києва провели санкціоновані обшуки. Правоохоронці вилучили «чорнові» записи, колоди зрублених дерев породи «дуб» та устаткування. 

П’ятьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України, а трьом за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до скоєння вказаного злочину, у тому числі перевіряються службові особи лісових господарств.