На сесію міської ради сьогодні прийшли безхатьки. Кілька десятків людей зайшли у сесійну залу аби відстояти свої інтереси. Всі вони є мешканцями притулку на Кавказькій 15. Знаходиться він у підвальному приміщенні багатоповерхівки. Мешканці сусідніх будинків вже стомились від такого сусідства. Просять виселити безпритульних з даного підвального приміщення. Виконавча служба збирається це зробити. Втім самі безпритульні просять цього не робити. Бо їм нікуди йти.

Більше двох десятків мешканців притулку на Кавказькій 15, прийшли сьогодні на сесію Рівне ради. Хочуть відстояти підвальне приміщення, де вони мешкають.

Ми створили церкву, два роки тому, поможіть нам, дайте землю будувати, дайте нам приміщення, що не будь дайте, - каже керівник БФ "Відвага" Сано Гукасян.

Нагадаємо, підвальне приміщення на Кавказькій БФ "Відвава" взяв в оренду. За свої кошти відремонтував. Проживають там нині 25 безпритульних, ще стільки ж приходить щодня поїсти. Мешканці багатоповерхівок що знаходяться поруч не в захваті від такого сусідства. Вже не один рік звертаються у всі служби аби притулок виселили з підвалу на Кавказькій 15.

У нас залякані всі мешканці. Ти не можеш вийти з дому, що у тебе під дверима , - говорить голова ОСББ Світлана Гарбуз.

Підвальне приміщення на Кавказькій належить міській раді. У 2014 році договір оренди між благодійним фондом та міськрадою закінчився. У 2016-му суд постановив фонду звільнити приміщення. Втім, притулок там так і залишався.

Вони мене зробили заручником, дали мені цей підвал, я його не хотів.

Просять міську раду аби та посприяла зупиненню виконавчих дій. Депутати міської ради поки не знають, що робити.

Люди повинні мати де жити, а друге вони не повинні жити у багатоквартирному будинку, наша задача знайти їм місце проживання, - каже депутатка Рівне ради Людмила Туровська.

Вже була спроба пересилити притулок у приміщення на вулиці Ніла Хасевича. Втім і там люди виступили категорично проти. Що робити зараз, куди дівати безхатьків - міська влада рішення не має.

Читайте ще: у Рівному вирішили долю правого берега Басового кута