29 лютого - день цікавий і загадковий. Адже коли дата настає лише раз на чотири роки, складно не приписати їй легку містику.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

29 лютого в Україні й світі Всесвітній день рідкісних захворювань. Подію проводять під координацією Європейської організації з рідкісних захворювань. Такі недуги вражають невелику кількість людей, наприклад, в Європі хворобу вважають рідкісною, якщо вона діагностується в однієї з двох тисяч людей. Часто рідкісні захворювання досить серйозні, швидко прогресують і є хронічними. Багато з них і досі не вивчені. До них, зокрема, відносять фенілкетонурію, мукополісахаридоз, хворобу Крона, хворобу Гоше, муковісцидоз.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 29 ЛЮТОГО

29 лютого іменини відзначає власник імені Ілля.

Талісманом людини, народженої 29 лютого, є тигрове око. Цей камінь особливо любили римські воїни, вони гравіювали на його поверхні різноманітні символи для захисту. Тигрове око здавна вважали лікувальним каменем. Вірили, що воно здатне допомогти за гіпертонії.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

  • Сніг чи туман — рік буде врожайним;
  • якщо дерева в лісі шарудять — до відлиги;
  • тріщить ліс — чекайте на мороз.

Наші предки вважали день Касіяна особливо небезпечним, вірили, що будь-які плани, задумані цього дня не здійсняться. Тому часто роботи припиняли ще до початку вечора.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

  1. Не можна конфліктувати з рідними, лаятися.
  2. Не варто відмовляти у допомозі тим, хто її потребує.
  3. Заборонено брехати людям — ошуканство швидко розкриється.