Працює заради інших непокладаючи рук. Він завзятий, діловий та наполегливий. Завдяки йому вдалося створити райський куточок для відпочинку та оздоровлення на Рівненщині. Головний лікар санаторію "Червона калина" Микола Сивий святкує 85-річчя.

Унікальна особистість, професіонал своєї справи та президент маленької країни, яку створив власноруч. Головний лікар санаторію "Червона калина" відзначив свій 85-ювілей. Привітати із таким поважним віком Миколу Сивого зібралися чимало видатних особистостей не тільки з Рівне нщини, а й з усієї України. На день народження завітав друг та колега пана Миколи - ректор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова. Дружба між ними триває уже багато років.

Десятки наших співробітників проходять проходять його школу тут і саме у цьому закладі, яким він керує. Але це ще не все. Є людина, яка немає ступенів, звань, немає таких академічних погонів, але вона думаюча людина, проникливо-думаюча людина і він виступає, як справжній вчений. Адже він розробив систему лікування, а це багато заслуговує на будь яку нагород, - говорить ректор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко. 

Кожен із гостей привіз із собою не тільки багаж щирих слів, а й цінні подарунки.

Національна спілка письменників, яка підтримує уже кілька років поспіль підтримує прекрасні стосунки із санаторієм "Червона калина" нагороджує Миколу Сивого за талант лікаря, за щиру турботу і здоров'я українських літераторів. Ми заключили таку угоду. Вони тут проходять курс лікування, якісний курс лікування і потім приступають до роботи, - каже член спілки письменників України Борис Понамаренко.

В честь поважного ювілею Миколи Сивого влаштували неймовірний концерт. На сцені виступили десятки артистів, які дарували чудові проникливі пісні ювіляру.

Миколу Юрійовича знаю багато років. Ми співаємо разом. Деякі пісні просто співзвучні із його долею. З його життям із його натхненням. Він дає можливість нам молодим, він дає велика наснагу і нам реалізувати свої творчі можливості тут на сцені санаторію "Червона калина", - розповіла народна артистка України, професор РДГУ Наталія-Марія Фарина.

На святковому концерті лунали пісні і від самого ювіляра, як в дуеті із виконавцями, Так і сольно. Адже Микола Сивий не тільки бездоганний керівник, лікар від Бога, а й безмежно талановита особистість.

Це людина легенда, яка створила себе. Таких людей взагалі дуже мало. Так як такі титани народжують рідко. Але він є і у нас на Рівне нщині . Він сторив цю казку для людей , - каже заслужена артистка України Галина Цьомик.

Микола Сивий ніколи не зупиняється. Це людина, яка постійно прагне змін та вдосконалень. Завдяки своєму професіоналізму, щирості та душевній доброті Микола Сивий є авторитетом у колективі, наставником та другом.

Він ювелірно підходить до кожного процесу. Поки він зробить певний об'єкт він туди буде ходити тисячу разів. Ми задоволені,що працюємо саме у нього. Тому що він розвиває, він вчить, він вчить. Він живе цим закладом і живе, нам працівниками, - говорить керівник відділу маркетингу Людмила Глінчук.

Він створив благословенний куточок українського Полісся - санаторій "Червону калину". Тут його душа, любов та щоденна праця. Щороку заклад відвідують близько п'яти тисяч людей із різних куточків України та й усього світу.