Висадити 1 мільйон дерев за 24 години. Це одне із завдань всеукраїнського проекту «Озеленення України». Приєднатися до такої акції можуть усі бажаючі 20 березня. Сьогодні ж у Рівному відбулася презентація даного проекту.

У Рівному презентували глобальну ініціативу, яка поетапно перейде у планетарну реалізацію "Озеленення планети". Цей проект будуть реалізовувати у 100 країнах світу.

Із ТОП-5 ключових ризиків, які стоять перед людством, всі 5 кліматичні. Це означає, що імовірність настання їх дуже велика, це означає, що масштаб із яким вони можуть вплинути на нас також дуже великий. Тобто ми, як людство відносилися до природи, до планети дуже споживацько. Ми хотіли її підкорити. І ми догралися до того, що тепер планета в досить в такому, я б сказав, аварійному стані. І для того, щоб нам якось все таки відновити цей баланс існування людей і планети, нам потрібно почати змінюватися, - каже ініціатор проекту «Озеленення України», Президент СЕО Club Ukraine Сергій Гайдайчук.

Цей проект є також хорошою можливістю показати світу, що Україна це не країна третього світу, у якій одна корупція та невдалі реформи, додає Сергій Гайдайчук. До ініціативи долучився і голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій КОваль. Каже, такий проект важливий адже сприятиме покращенню взаєморозуміння між владою, бізнесом та громадою.

Для нас принципово важливо, що це ініціатива не заангажованих, не політичних проектів, а саме суспільних і громадських проектів. Я впевнений, що Рівне нщина буде всіляко підтримувати не тільки зі сторони влади, а й бізнес-спільноти, тому що вже декілька впливових бізнес-груп підтвердило зацікавленість і небайдужість до даного проекту. Я впевнений, все що світле, добре воно набере оберти і дасть хороший результат для області і країни в цілому, - розповів Віталій Коваль.

20 березня 2020 року відбудеться перший крок цього проекту, а це організація висадки 1 мільйона дерев, як мінімум, по всій країні одночасно.
 

Дивіться також: Рівне опинилося у ТОП-5 українських міст з найдорожчою комуналкою