Твій коханий хропе? Та й чого приховувати, ти теж схильна до хропіння? Якщо хоча б на одне з цих питань ти відповіла ствердно, це зводить вас з розуму? Дуже важливо висипатися стільки, скільки потрібно і кожен день, тому хропіння може послужити серйозною причиною підриву здоров'я поруч лежачого.

Основні причини

1.Не правильне положення

Люди, які сплять на спині, як правило частіше хропуть, ніж ті, хто сплять на боці або на животі. Вся справа в неправильному і незручному для шиї положенні, вона не може розслабитися і перешкоджає повітрю при проходженні по дихальних шляхах. Тому, навіть не розбудивши, ви можете позбутися від хропіння вашого сусіда по ліжку, просто повернувши його на бік.

2. Алергія

Алергія може бути причиною якогось "затору", унаслідок якого людина і хропе. Він блокує дихальні шляхи і саме тому горло видає такі дивні звуки. У багатьох є алергії, які призводять до деяких виділень в горлі і в пазухах носа. Лікувати потрібно саме ці області. Крім того, якщо у вас є ризик виникнення алергії, під час сну тримайте свої вікна закритими. Таким чином ви рятуєте себе від пилу і інших алергенів, які так і жадають зіпсувати вашим партнерам сон.

3. Зайва вага 

Надмірна вага і хропіння завжди йдуть рука об руку. Хто ж знав, що відвівши свого улюбленого в спортивний зал ви назавжди позбавите його від можливості хропіння. Слабкий м'язовий тонус і жирова тканина, особливо в області шиї, стискають горло і не дають повітрю беззвучно виходити і входити. Сідайте на дієту або займайтеся активно спортом.

4. Куріння

У курців набагато більше проблем з хропінням, ніж у тих хто не палить. Все відбувається через пошкодження дихальних шляхів, яке неминуче при палінні. Кидаючи курити - ви не тільки відновлюєте своє здоров'я, але і позбавляєте навколишніх від "насолоди" слухати ваші нічні балади!

5. Медичні препарати 

Антидепресанти, як снодійне і алкоголь, можуть викликати хропіння ночами, адже вони розслаблюють м'язи горла. Прикриваючи дихальні труби вони перешкоджають руху повітря, цим самим і викликаючи ці звуки. Дівчата, які страждають від свого ж хропіння, намагайтеся заснути більш природним шляхом!

6.Не правильний режим сну

Дослідження показали, що найчастіше хропуть ті, у кого немає чіткого режиму дня і сну. Ті, хто встає і лягає зазвичай в один і той же час і при цьому добре висипаються - проблем з цією справою не мають. Намагайтеся все-таки дотримуватися хоч якогось режиму сну, так ви швидше за все позбудетеся від хропіння.

7. Спеціалізовані прилади

Якщо все таки нічого вже не допомагає, зверніться з цією проблемою до лікаря або ж в аптеку і попросіть спеціальні прилади для боротьби з хропінням. Їх вже величезна кількість на спеціалізованому ринку. І всі вони налаштовані на те, щоб запобігти розслабленню м'язів, які в свою чергу заважають вільному диханню уві сні.