Сонцезахисні - не означає безпечні. Далеко не всі затемнені окуляри можуть захистити від сонця. Більше того, деякі можуть навіть зіпсувати зір. За якими критеріями обрати сонячні окуляри, та як не зіпсувати здоров'я модними кольоровими лінзами, дивіться далі у сюжеті.

Сонцезахисні окуляри вже давно вважаються модним доповненням будь якого образу. Одягають їх не лише у сонячну погоду, ай для покращення іміджу. Окуляри найрізноманітніших форм і кольорів користуються великою популярністю у тих, хто слідкує за модою, однак офтальмологи попереджають про небезпеку і недобрі наслідки надмірного їх використання.

Сонцезахисні окуляри повинні мати певні характеристики і зокрема вони повинні захищати очі від ультрафіолетового випромінювання, оскільки цей випромінювання вид шкідливий для зору людини, його людина не помічає, але негативний вплив на неї має. Тому окуляри повинні бути придбані в сертифікованих місцях і мати такі характеристики : захист від ультрафіолетового випромінювання, тобто на окулярах , зокрема, має бути позначка "УФ випромінювання, захист ", найкраще, це 400 захист., от власне. І також може бути додаткові характеристики такі як, полірезаційне покриття, воно так само захищає очі від негативного впливу променів і покращує контрасність і якість зображення, - говорить лікар офтальмолог.

Лікарі радять відповідальо ставитись до вибору окулярів. Так, найбезпечнішим варіантом вважаються окуляри з темно-сірими, чорними, коричневими або зеленими лінзами. Також варто уникати жовті або помаранчеві лінзи, які навпаки збуджують нервову систему і підвищують внутрішньоочний тиск. Окуляри ж з блакитними лінзами можуть бути виключно аксесуаром, але ніяк не захистом від сонця - ефекту від них немає ніякого.

Ми запитали Рівнян, за якими критеріями вони обирають окуляри та на яку суму розраховують.

Ну, щоб було скло, щоб був не пластик. Ну, щоб не впливали на зір погано. Ну, переважно , останні роки я купувала за кордоном, то там відрізняється ціна від наших. Ну, я вважаю, що нормальні окуляри не менш ніж 100 доларів, не можуть коштувати.

Сертифіковані і якісні окуляри - задоволення безпечне, але не дешеве. За словами офтальмологів, навіть якщо ви підібрали для себе оптимальні окуляри з правильним кольором лінз, носити їх занадто часто не слід.

Читайте також: