Якщо ви запитаєте адміністратора будь-якого фітнес-центру, який напрямок найчастіше вибирають клієнти, найпопулярнішою відповіддю буде йога. За останні десять років цей комплекс фізичних і духовних практик отримав шалену популярність в нашій країні, особливий інтерес виявляють жінки, які хочуть в будь-якому віці залишатися у відмінній формі.

Природно, кожен, хто збирається записатися в найближчий центр йоги, задається питанням - а чи підходить мені цей напрям? «Покопавши» всі тематичні сайти в Мережі, людина стикається з великою кількістю не тільки позитивних відгуків, але і з негативною реакцією, в результаті прийняти рішення - займатися йогою або знайти інший напрямок - стає дуже важко.

Найпоширеніші міфи

Міф # 1 - Йога вимагає гнучкості

Природно, людині з непоганою розтяжкою буде набагато простіше «подружитися» з основними асанами, але розтяжка абсолютно точно не є вирішальним фактором. Як правило, на будь-яких курсах йоги ви можете вибрати групу з підготовкою, яка вам ближче всього, якщо ви ніколи не займалися йогою - вам прямо в групу для початківців. Так що відкиньте страхи та відвідайте пробне заняття, яке дасть вам зрозуміти, ваше чи ні.

Міф # 2 - Йога несумісна з м'ясним раціоном

В останні кілька років вегетаріанство набирає обертів, люди прагнуть поправити здоров'я душі і тіла відмовою від м'яса, звичайно, така людина може зустрітися вам на занятті з йоги. Рішення про складання раціону кожен з нас приймає самостійно, і не в якому разі не під тиском. Заняття йогою не передбачають ніякої спеціальної дієти, звичайно, рекомендується знизити кількість калорій, щоб від занять був ефект, але кардинальні зміни в харчуванні виключені.

Міф # 3 - Йога - це секта 

Думка, популярне серед людей з минулих поколінь. Ви напевно почуєте подібні слова від бабусь, родичів у віці і деяких друзів. У цьому випадку не варто затівати сварку, вам потрібно просто підказати людям, де вони можуть пошукати інформацію про практику йоги або ж поясніть самі. Насправді ж йога здатна налагодити контакт між душею і тілом, і тут немає ніякої негативної складової - ви всього лише працюєте над зміцненням психологічного і фізичного здоров'я.

Міф # 4 - Йога не допомагає схуднути

Так, ви не досягнете тих же кубиків, які вам «подарує» спортзал, однак йога і не ставить перед собою завдання допомогти вам схуднути і зробити тіло рельєфним. За допомогою йоги ви впливаєте на м'язи і органи, які при звичайних фізичних навантаженнях залишаються незадіяні, тим самим поліпшується метаболізм і загальний стан організму.