Земля є, її потрібно лише знайти. У міській раді постійно наголошують на брак землі у межах міста. Однак, поблизу новозбудованого мікрорайону, депутати не можуть належно впорядкувати документи на майже 8 гектарів вільної землі. Втім, на неї вже є претенденти. Хто ці люди та як ділитимуть ласий шматок землі поблизу Щасливого далі у сюжеті.

Заклад "Станція юних натуралістів" підпорядковується Рівне нській обласній раді. Тут займаються дітки і вивчають природу. Земельна ділянка, якою користується станція - знаходиться в межах міста. Тому нею розпоряджається міська рада. Втім, на цій території знаходяться приватні будинки та автомийка і саме вони просять дозволити їм приватизацію. Водночас, депутати Рівне облради проситимуть своїх колег з Рівне ради відокремити приватні і передати всю іншу землю на заклад:

З  1984 року я проживаю у квартирі цього будинку. так як була планова хвиля приватизації я приватизувала цю квартиру. пізніше я її переписала на свого сина. Гриневича Любомира Вікторовича. Він є одноосібним власником. він у мене учасник бойових дій. 3. Для того щоб утримувати цю квартиру потрібна земля. 4. і зараз я з сином ми добиваємось цієї справедливості і хочемо все таки щоб біля будинку була земля яка могла б обслуговувати. а земля є. вона існує тільки її потрібно просто як кажуть узаконити, - каже мешканка, що проживає на території "Станції юних натуралістів" Лариса Гриневич.

Однак навіть відокремивши три ділянки в приватні руки, які заволоділи майном станції ще у дев'яностих - територія залишається величезна. Колись там навіть хотіли звести масштабний освітній заклад, однак плани так і лишились лише на папері:

Плани були до дві тисячі чотирнадцятого року побудови на території закладу трьох корпусів. 2. в зв'язку з подіями і цим всім плани видно змінилися і наразі це все залишилось на стадії проекту. 3. Земельна ділянка має близько 8 гектарів. на частині з них знаходяться науково дослідні ділянки на яких працюють діти і дорослі, на частині знаходиться сад і частина є під старим садком. який ми з асоціацією садівників області реанімували але нічо на жаль з того не вийшло. дерева старі і частина ділянки не використовується, - говорить керівник "Станції юних натуралістів" Володимир Воробей.

Кілька років за можливість використовувати частину ділянки борються інвестори. Однак, жодні документи не оформлено тому, що подейкують влада не може домовитись. Ще у 2011 році міську раду Рівного просили дозволити оформити належно землю за закладом, але віз і нині там. Зараз Рівне нська обласна рада вкотре спробує звернутись до влади міста:

Ми вже протягом трьох років здійснюємо такі клопотання до рівненської міської ради щодо виділення земельної ділянки нашому комунальному закладу. Потребує цей заклад такої земельної ділянки чи вона є надлишковою це вирішувати тільки депутатам обласної ради, - каже заступник голови Рівне нської обласної ради Сергій Свисталюк.

У Рівне нській міській раді кажуть, депутати готові розглянути це питання на сесії.

Звичайно якщо документи будуть оформитись оформляться управління земельних відносин перевірить ці документи і винесе це сесійне питання і винесеться на сесію і рішення будуть приймати наші міські депутати, - говорить речник Рівне ради Микола Прокопчук.

І поки Рівне активно розширюється, з'являються потреби у школах та об'єктах інфраструктури - влада не може навести лад з власною землею. Яку потрохи цілком ймовірно, з часом можуть повністю розтягнути на невеликі ділянки. втративши назавжди можливість заробити продавши ділянку на аукціоні, або ж побудувати там дійсно важливий для міста об'єкт. 

Читайте ще: ОТГ на Рівне нщині влаштувало конкурс на кращий гімн громади