У Рівному школярі повернуться до навчання. Нагадаємо, в обласному центрі 4 лютого оголосили карантин і тривав він донині. Оскільки рівень захворюваності на грип та ГРВІ зменшився, потреби не проводити освітній процес - немає. Яка ситуація в області - далі у сюжеті.

У Рівному на 5% зменшився рівень захворювань на грип та ГРВІ в порівнянні з минулим тижнем. Про це повідомили сьогодні під час комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Зокрема за минулий тиждень захворіло 2083 особи. Це менше ніж за попередній тиждень. Серед захворілих 69% це діти. От, якщо взяти в цілому. Тобто йде тенденція щодо зниження захворюваності, - говорить Віктор Мороз.

Підтвердили такі цифри і в управлінні охорони здоров'я Рівного.

7-9 лютого у наші заклади охорони здоров'я звернулося 337 чоловік, то вже за ці вихідні звернулося 250 чоловік. Тобто навіть по цьому одному показнику ми можемо бачити, що кількість хворих зменшується, - розповів начальник міського управління охорони здоров'я Віктор Іськів.

Відтак, карантин у школах Рівного, який розпочався 4 лютого вирішили завершити і вже завтра 18 лютого учні сядуть за парти знову.

Рекомендовано кожному навчальному закладу окремо розробляти процедуру відпрацювання пропущених днів, тому що згідно наших законодавчих актів, програмний матеріал до кінця року має бути повністю вичитаний, - каже начальник міського управління освіти Василь Харковець.

Що стосується Рівне нської області, то на вимушених канікулах залишаються учні 261 школи. Найвищий рівень захворюваності у Зарічненському, Березнівському та Радивилівському районах.

До теми: карантин закінчився: у школах Рівного відновлять навчання